Sport

20 milliót kaszált Botond Balázs Vegasban

póker (póker)
póker (póker)

Botond Balázs remekelt a WSOP 43-as versenyén, végül be kellett érnie a 7. hellyel, amiért így is szép összeget, 20 millió forintot tehetett zsebre.

Ígéretes szereplés előtt állt a magyar online- és élő pókerprofi Botond Balázs, a harmadik játéknapot a második helyről várhatta, végül a hetedik pozíciót szerezte meg, ami 83 ezer dollárt, nagyjából 20 millió forintot ért számára – írja a Poker.hu.

20 játékos várta a World Series of Poker 43-as eseményének, az 1500 dolláros No Limit Hold’em torna harmadik, egyben befejező napját. A magyar szívek egyértelműen Botond „birs320” Balázsért dobogtak, aki alig lemaradva a chipleadertől, a második helyről várhatta az osztást.

Botond villámrajtot vett, két ellenfelet is kiejtve rögtön az első helyen találta magát, folyamatos agresszív játékának köszönhetően fokozatosan növelni tudta zsetonjai számát.

Sajnos azonban 10 főnél elvesztette fonalat, miután peches partit bukott A-K-lyal A-6 ellen, és egyre inkább frusztrálttá vált. A nagy nyomás ellenére sikerült bejutnia a döntő asztalra, ahol egy szerencsés duplázást kivéve nem igazán tudott partit nyerni.

Végül megmaradt zsetonjait hatos párra tette fel, John Nelson kilences párral megadott, és a K-Q-J-7-A közös lapok nem segítették a magyar zsugást. Botond ennek ellenére nem lehet teljesen boldogtalan, 83 802 dollárt nyert, ami átszámítva nagyjából 20 millió forintot ér.

A végső győzelmet a mindössze két nagyvakról hatalmas „comeback”-et bemutató Henry Lu nyerte, a Heads Upban a brit Neil Channinget verte, amiért 654 380 dollárt jutalom és egy WSOP karkötő járt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik