Sport

Stoner visszatér a bukás helyszínére

A hétvégi asseni futamra nem túl jó emlékekkel utazik a regnáló világbajnok, ott ugyanis nyaksérülést szenvedett, ami azóta is kihat a teljesítményére.

Casey Stoner utolsó asseni futamára készül, miután nemrég bejelentette visszavonulását a Repsol Honda csapatának motorosa. A tavalyi év világbajnoka újabb esélyt kap, hogy megpróbálja megtörni Jorge Lorenzo idei kiváló sorozatát: a spanyol hat futamból négyet megnyert eddig.

Stoner egy olyan pályán fog motorozni, ahonnan tavaly vegyes érzelmekkel tért haza: egy évvel ezelőtt ugyanis nyaksérülést szenvedett ott, – ami miatt állítása szerint még most is érez néha fájdalmat – ám akkor is dobogón tudta befejezni a versenyt.

“Remélem, hogy versenyképesek leszünk Assenben, és ezúttal elkerüljük a sérülést. A tavalyi nyaksérülésem még mindig problémákat okoz nekem” – fejtette ki gondolatait a világbajnok.

Stoner már 25 ponttal van lemaradva Lorenzo mögött a világbajnoki pontversenyben, így a holland pályán már mindenképpen jobb teljesítményt kell nyújtania, hogy faragni tudjon hátrányából. Lorenzo a legutóbbi három futamot megnyerte, az ausztrál versenyzőnek nem lesz könnyű megállítani a spanyol menetelését.

Nemcsak ez a rossz élménye van Stonernek az asseni gp-ről, hiszen 2007 óta minden évben dobogón végzett itt, sőt, 2008-ban a futamgyőzelmet is megszerezte. Az ausztrál a tavalyi bukást a hideg gumikkal magyarázta, ennek ellenére másodikként ért célba Ben Spies mögött.

“Sok időt eltöltünk a teszteléssel, beállításokkal, de úgy érzem még mindig a gumikkal van a legtöbb problémánk. Ezen kell majd javítanunk csütörtökön és pénteken, hogy szombatra már versenyképesek legyünk”. – folytatta Stoner.

“Hollandiában remélhetőleg jó idő fogad minket, és szép eredményeket várok a következő futamokon is”.

Assenben csütörtökön kezdődik az első szabadedzés, a futamra szombaton kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik