Sport

Babos Tímea bejutott a legjobb 64 közé

babos-timea(210x140)(4).jpg (babos tímea, )
babos-timea(210x140)(4).jpg (babos tímea, )

Babos Tímea nagy küzdelemben, három játszmában nyert hétfőn Melanie Oudin ellen az angol nyílt teniszbajnokság nyitónapján Wimbledonban.

A világranglistán jelenleg 69. magyar teniszező 1 óra 16 perc alatt győzte le amerikai riválisát, aki jelenleg a 123. a rangsorban, de két esztendeje még 31. volt. Babos ráadásul a döntő szettben brékhátrányból fordítva tudott nyerni.

Babos Tímea így ott lesz a wimbledoni teniszbajnokság legjobb 64 teniszezője között. A második fordulóban a magyarok közül a legmagasabban rangsorolt versenyző a Maria Elena Camerint kiejtő Nadia Petrova lesz.

Czink Melinda és Arn Gréta csak kedden lépnek pályára: Czink ellenfele a svéd Johanna Larsson lesz, míg Arn a kazah Galina Voskoboevával meccsel.

“Nagyon, nagyon örülök! Mentális győzelmet arattam, a játékom lehetett volna még jobb. A szervajátékom jó volt, a fogadásokon azért még lehet javítani. Úgy érzem, hogy sikeremet az elmúlt hetek nagyon jól sikerült edzéseinek köszönhetem, de sokat adott önbizalomban a Safarova elleni eastbourne-i mérkőzés is. Egyáltalán nem volt könnyű a mai mérkőzés, egy pillanatra sem engedhettem ki. Oudin éppen füvön a legjobb, ráadásul egy tornagyőzelem után jött Wimbledonba. Sokat jelenthet az önbizalmamnak, hogy a legjobb borításán tudtam nyerni ellen” – nyilatkozta a mérkőzés után Babos Tímea.

Eredmény – Grand Slam-torna, Wimbledon, 1. forduló
Babos Tímea – Melanie Oudin (amerikai) 6:4, 4:6, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik