Sport

Még egy magyar arany a kajak-kenu Eb-n

Az 5000 méteres kajakos számban lett első Csay Renáta a zágrábi Európa-bajnokságon, a fiúknál Noé Milán harmadik lett.

Összesen négy aranyérmet hozott a vasárnap a magyar kajak-kenu küldöttség számára a horvátországi kontinensviadalon.

Először 500 méteren Takács Kincső és Lakatos Zsanett lett aranyérmes a női kenu kettesek között, majd szintén első helyen végzett a női kajak páros, azaz Douchev-Janics Natasa és Kovács Katalin.

Douchev-Janics aztán egyesben is megnyerte az Európa-bajnokságot, és délután az 5000 méteres számban Csay Renáta végzett az első helyen.

Összesen tehát négy öt aranyéremmel zárjuk az Eb-t, hiszen szombaton a Dombi-Kökény kajak páros lett első a számában. A női kajak négyes és a férfi kenu négyes szombaton bronzérmes lett, míg a Kárász-Vad női kajak páros 1000 méteren ezüstérmet szerzett. Vasárnapra is jutott egy ezüst: Kozák Danuta szerezte a német Katrin Wagner-Augustin mögött.

És ezzel még nem volt vége: a kajakos Noé Milán bronzérmet nyert 5000 méteren ..

A kajak négyesünk 1000 méteren a Tóth Dávid, Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összetételben a negyedik lett, ami azt jelenti, hogy ez a négy versenyző még nincs ott Londonban. A feltétel az volt, hogy az első héromban végezzen az Eb-n a haj.

Kajak-2 500 méteren Pintér Márk és Kulifai Tamás egyaránt az ötödik lett. Mike Róbert kenu-1-es 500 méteren, a Vasbányai Henrik, Németh Szabolcs duó kenu-2-es 500 méteren, míg Szalai Tamás kajak-1-es 500 méteren zárt a nyolcadik pozícióban. Sarudi Pál kenu egyes 5000 méteren 7. lett.

A mérleg tehát öt arany-, két ezüst- és három bronzérem Zágrábban. Ha kivesszük a nem hivatalos kenu kettes aranyat, akkor négy aranyérem a mérlegünk. Megjegyzendő, hogy az olimpiai számokban 3-1-1 az érmeink megoszlása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik