Sport

Jan-Peter Jachtmann omahában ért fel a csúcsra

póker (póker)
póker (póker)

A nagy öregnek számító német Jan-Peter Jachtmann a WSOP 10 ezer dolláros Pot Limit Omaha tornáján szerezte meg pályafutása első világbajnoki címét.

A WSOP hihetetlen erősségű mezőnyét felvonultató 10 ezer dolláros Pot Limit Omaha tornáján nem talált legyőzőre a német Jan-Peter Jachtmann, aki a sok európai versenygyőzelme után végre felért a világ tetejére, és WSOP bajnoki címet szerzett – írja a Poker.hu.

293 játékos nevezésével rajtolt el az idei WSOP $10k Pot Limit Omaha tornája, mellyel 2754 200 dolláros nyereményalap jött létre.

Mindössze 35 zsugást díjaztak, akik közt természetesen számos nagy név volt megtalálható, pénzbe ért például Allen Cunningham, Sammy Farha és Ville Wahlbeck is.

A döntő asztalra viszont bejutott a manapság a szakmában a legjobb névnek tartott Jason Mercier is, aki történetesen már rendelkezett két világbajnoki címmel, még pedig egy 1 500 dolláros és egy 5 000 dolláros Pot Limit Omahán. Ezzel a fináléval a küszöbén állt egy rekorddöntőshez, ugyanis még nem volt soha olyan játékos a WSOP történelmében, aki ugyanabban a számban, de három különböző nevezési díjú tornán tudott volna győzedelmeskedni.

Ez most sajnos nem jött össze neki, a nyolcadik helyen volt kénytelen távozni, így a nagyesélyes kiesett, amivel megnyílt az út Andrew Brown és Jan-Peter Jachtmann előtt, akik ketten fej-fej mellett haladva ejtették ki ellenfeleiket, mígnem már is a párbajban találták magukat.

Jachtmann vezetett egymillió zsetonnal, és a Heads Up nem is tartott sokáig, a 2-3-Q-9 turnnél ment allin a két játékos, Brown Q-Q-J-7-el top szettet mutatott, Jachtmann A-4-5-2-vel sorhúzót, ami a river ásznak köszönhetően kiegészült, így ő szerezte meg a bajnoki címét, és a velejáró 661 ezer dolláros fődíjat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik