Sport

Megverte Kínát a női pólóválogatott

női vízilabda válogatott (női vízilabda válogatott)
női vízilabda válogatott (női vízilabda válogatott)

A magyar női vízilabda-válogatott két góllal győzte le a hozzá hasonlóan londoni olimpiai résztvevő kínai együttest, Tatabányán.

A pénteken Magyarországra érkezett világbajnoki ezüstérmes kínai válogatott és a januári Európa-bajnokságon bronzérmes magyar csapat szakvezetői annak ellenére összehozták a barátságos találkozót, hogy a két együttes a nyári ötkarikás játékokon ugyanabban a négyesben szerepel.

A tatabányai tesztmérkőzésen, amelyre hatszázan voltak kíváncsiak, 6-6-ig fej-fej mellett haladt a két gárda, utána azonban 8-6-ra megugrottak Drávucz Ritáék, és végül is biztosan győztek. A siker elsősorban az emberelőnyök jó kihasználásának volt köszönhető, továbbá annak, hogy a magyar kapuban nagyon jól védett Bolonyai Flóra.

A mérkőzésen búcsúzott el hivatalosan is Soós Ildikó, a tatabányai születésű és ott is élő, több mint 150-szeres válogatott kapus, aki legutóbb a 2008-as pekingi olimpián szerepelt a nemzeti együttesben.

A keddig együtt készülő két válogatott hétfőn este újabb hivatalos mérkőzést játszik egymással a margitszigeti Hajós-uszodában, este fél nyolctól.

Merész Andrást még pénteken, az olimpiai eskütétel után kérdeztük meg arról, milyen állapotban van a magyar válogatott:

“Ami a felkészülés fizikai részét illeti, a megelelő időpontban a megfelelő állapotban vagyunk, valahol a munka kellős közepén. Fejben is minden rendben van, mindenki átérzi, hogy azért ez egy olimpia lesz. Mindenki szeretne bekerülni a csapatba, ezt látom a lányokon. Vannak kisebb sérülések, most az a probléma, hogy a három kapusunkból kettőnek is megsérült a lába. Amolyan háztartás balesetek voltak ezek, ez kellemetlen. Remélem, hogy jövő hétvégére megoldódik, mert akkor megyünk Amerikába. Oda már azzal a 13 fővel mennék, akik az olimpiára is mennek”.

A kérdésre, miszerint a lányok is átvették-e a kapitány mindent elsöprő, ellentmondást nem tűrő mentalitását, Merész András ezt mondta:

“Mást nagyon nem is tehettek. Hat, nyolc, tíz éve mindannyian azért kezdtek el vízilabdázni, hogy olimpiai bajnokok legyenek. Most itt a lehetőség. Valakinak a soha vissza nem térő lehetőség. Óriási hiba lenne, ha most bajnokok szeretnének lenni. Nekik AKARNI kell ezt az aranyérmet” – így a kapitány.

Eredmény – női vízilabda felkészülési mérkőzés

Magyarország – Kína 10-8 (1-2, 5-4, 3-2, 1-0)

A magyar góldobók: Szücs, Drávucz, Bujka 2-2, Czigány, Antal, Kisteleki, Keszthelyi 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik