Sport

Dombi: Hihetetlenül boldogok vagyunk

Olimpiai versenyszámban lett Európa-bajnok a Dombi Rudolf, Kökény Roland páros a zágrábi kajak-kenu Eb-n. Beérett a munkájuk.

Szilárdi Katalin tanítványai szinte rajt-cél győzelmet arattak a nagy esélyes német egység előtt, Andreas Ihlét és Martin Hollsteint látványosan, egy hajóval verték meg az Eb-finálé során.

Egy esztendővel ezelőtt a belgrádi kontinensviadalon a harmadik volt a páros, amelynek tudatos, profi felkészülése már a májusi válogatók során eredményt hozott, két másodperccel verték meg a teljes magyar mezőnyt.

„Hihetetlenül boldogok vagyunk. Bár edzésből jöttünk erre a versenyre, valójában készültünk erre a sikerre Rolanddal. Azt hiszem, ez volt az eddigi legjobb pályánk, tökéletesen jöttünk el a rajtból, és végre tudtuk hajtani a taktikát, amit gyakoroltunk az edzések során. Ez az eredmény mindenképpen jó előjel számunkra az olimpia előtt” – magyarázta Dombi Rudolf.

„Beérett a munkánk, csak ezt tudom mondani. Nagyon örülünk ennek az aranyéremnek” – tette hozzá Kökény Roland.

Nagyon örült a K-2 1000 méteren szerzett ezüstéremnek a Kárász Anna, Vad Ninetta kettős is, ami érthető, hiszen Mórocz István tanítványa pénteken még rosszulléttel bajlódott.

„A körülményekhez képest szerintem csodálatos eredmény ez a második hely, Anna is így gondolja. Szerencsére már péntek este jobban éreztem magam, így a rajthoz jó állapotban tudtam odaállni” – mondta Vad Ninetta.

És hogy a lányok milyen jól időzítettek erre a döntőre?

Vad Ninetta a verseny előtt, Kárász Anna utána lett rosszul. „A lányok egy szobában voltak, úgy tűnik, Anna is elkapta ezt a vírust” – magyarázta Mórocz István, aki Komka Zsolt csapatorvos társaságában az eredményhirdetést követően segédkezett a szegedi Kárásznak.

Női négyesünk a tavalyi belgrádi Európa-bajnoksághoz hasonlóan nem tudta az aranyérmet megszerezni, Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Fazekas-Zur Krisztina a német és fehérorosz egység mögött csak a harmadik lett.

„Tudjuk, hogy ennél több van bennünk. Még hat hét, vagyis rengeteg idő van az olimpiáig, nagyon keményen fogunk készülni” – mondta Kovács Katalin.

„Csak a múlt hétvégén alakult ki a csapat, akkor ért véget a második válogató, s azóta összesen kétszer edzettek együtt a lányok. Az se segített rajtuk, hogy Kovács Katalin pénteken gyengélkedett, este még infúziót is kapott” – vélekedett Storcz Botond szövetségi kapitány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik