Sport

Aranyérmes a Dombi, Kökény duó

24.hu
24.hu

2012. 06. 23. 15:40

Egy arany-, egy ezüst- és két bronzérem született a zágrábi kajak-kenu Európa-bajnokság első döntős napján.

Fantasztikus sikert ért el K-2 1000 méteren, vagyis az olimpiai versenyszámban Dombi Rudolf és Kökény Roland. Szilárdi Katalin tanítványai szinte rajt-cél győzelmet arattak a nagy esélyes német egység előtt, Andreas Ihlét és Martin Hollsteint látványosan, egy hajóval verték meg az Eb-finálé során.

Egy esztendővel ezelőtt a belgrádi kontinensviadalon a harmadik volt a páros, amelynek tudatos, profi felkészülése már a májusi válogatók során eredményt hozott, két másodperccel verték meg a teljes magyar mezőnyt. Ám az igazi visszaigazolást itt Zágrábban kapták meg: az olimpiai és Európa-bajnoki címvédő Andreas Ihle, Martin Hollstein duót egy hajóval legyőzve megnyerték az aranyérmet.

Hihetetlenül boldogok vagyunk. Bár edzésből jöttünk erre a versenyre, valójában készültünk erre a sikerre Rolanddal. Azt hiszem, ez volt az eddigi legjobb pályánk, tökéletesen jöttünk el a rajtból, és végre tudtuk hajtani a taktikát, amit gyakoroltunk az edzések során. Ez az eredmény mindenképpen jó előjel számunkra az olimpia előtt” – magyarázta Dombi Rudolf.

Beérett a munkánk, csak ezt tudom mondani. Nagyon örülünk ennek az aranyéremnek” – tette hozzá Kökény Roland.

Nagyon örült a K-2 1000 méteren szerzett ezüstéremnek a Kárász Anna, Vad Ninetta kettős is, ami érthető, hiszen Mórocz István tanítványa a pénteki napon még rosszulléttel bajlódott.

A körülményekhez képest szerintem csodálatos eredmény ez a második hely, Anna is így gondolja. Szerencsére már péntek este jobban éreztem magam, így a rajthoz jó állapotban tudtam odaállni” – mondta Vad Ninetta.

És hogy a lányok milyen jól időzítettek erre a döntőre?

Vad Ninetta a verseny előtt, Kárász Anna utána lett rosszul. „A lányok egy szobában voltak, úgy tűnik, Anna is elkapta ezt a vírust” – magyarázta Mórocz István, aki Komka Zsolt csapatorvos társaságában az eredményhirdetést követően segédkezett a szegedi Kárásznak.

És akkor szóljunk a két bronzéremről is.

Női négyesünk a tavalyi belgrádi Európa-bajnoksághoz hasonlóan nem tudta az aranyérmet megszerezni, Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Fazekas-Zur Krisztina a német és fehérorosz egység mögött csak a harmadik lett.

A lányok nem voltak csalódottak az eredményüket illetően, mint mondták edzésnek fogták fel ezt a versenyt.

Tudjuk, hogy ennél több van bennünk. Még hat hét, vagyis rengeteg idő van az olimpiáig, nagyon keményen fogunk készülni.” – mondta Kovács Katalin.

Csak a múlt hétvégén alakult ki a csapat, akkor ért véget a második válogató, s azóta összesen kétszer edzettek együtt a lányok. Az se segített rajtuk, hogy Kovács Katalin pénteken gyengélkedett, este még infúziót is kapott.” – vélekedett Storcz Botond szövetségi kapitány.

Kenu négyesünk is bronzérmes lett 1000 méteren. A Tóth Márton, Mike Róbert, Vasbányai Henrik, Németh Szabolcs összetételű kvartett nagyot küzdött, ám a fehérorosz és a román négyest már nem tudta befogni. A csapat egyébként itt az Európa-bajnokságon módosult, a C-1 5000 méteren szereplő Sarudi Pál helyére Vasbányai Henrik térdelt be, így ebből a szempontból mindenképpen nagy siker ez az eredmény.

A döntők során K-1 1000 méteren az ifjúsági olimpiai bajnok Farkasdi Ramóna a negyedik helyet szerezte meg, a C-2 1000 méteren induló Sáfrán Mátyás, Nagy Péter kettős a hatodik, Varga Dávid pedig C-1 1000 méteren a nyolcadik lett.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.