Sport

Verhető, de veszélyes Babos első wimbledoni ellenfele

babos-timea(210x140)(4).jpg (babos tímea, )
babos-timea(210x140)(4).jpg (babos tímea, )

A világranglisa-122. amerikai Melanie Oudin lesz Babos Tímea első ellenfele Wimbledonban, Arn Gréta és Czink Melinda papíron nehezebb riválist kapott.

Az amerikai Melanie Oudin (122.) és Babos Tímea (69.) világranglistás helyezése alapján a magyar játékos az első fordulós meccs esélyese, de.

Oudin élete legjobb formájában van, hiszten a múlt héten a selejtezőből jtutott fel a birminghami torna főtáblájára, ahol meg sem állt a végső sikerig, a fináléban a korábbi világelső szerb Jelena Jankovicot győzte le. Oudin Wimbledonban is alkotott már nagyot, 2009-ben a negyeddöntőben ejtette őt ki a dán Caroline Wozniacki.

Babos Tímea sincs híján a friss sikerélménynek, hiszen ő pedig párosban diadalmaskodott Birminhamben a héten kézsérülést szenvedett Hszie Szu-vej partnereként.

„Nem kaptam könnyű ellenfelet, hiszen Oudin éppen most nyert versenyt Birminghamben. Nem lesz könnyű mérkőzés, de már többször láttuk őt játszani. Nyilván kitalálunk valamit a mérkőzésre, még alaposabban ki is elemezzük a játékát. Az elmúlt napokban nagyon sokat javultam annak köszönhetően, hogy végre jó pályákon tudtam készülni. Sokat edzettünk jó füvön, azért sajnálom, hogy nem tudtam több meccset játszani Eastbourne-ben. Nagyon szeretem Wimbledont, az egyik kedvenc versenyem. Biztos, hogy idén is nagyon sok néző előtt, jó hangulatban játszhatunk majd. Pénteken délután és szombaton is gyakorolunk majd Wimbledonban, vasárnap pedig valami mozgás azért lesz, noha arra a napra már kisebb pihenőt terveztünk” – nyilatkozta Babos Tímea.

A másik két magyar wimbledoni főtáblásnak elvileg nehezebb lesz a dolga, a selejtezőből feljutott Czink Melinda (97.) a svéd Johanna Larssonnal (92.), Arn Gréta (106.) pedig a kazah Galina Voszkobojevával (54.) találkozik az első körben.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik