Sport

Megvannak a kézis lányok Eb-ellenfelei

A horvát, a német és a spanyol csapattal szerepel majd egy csoportban a magyar női kézilabda-válogatott decemberben a szerbiai Európa-bajnokságon.

A sportág európai szövetségének monacói kongresszusán pénteken tartották a sorsolást, a magyar válogatott a harmadik kalapban kapott helyet.

Az már korábban eldőlt, hogy Karl Erik Böhn szövetségi kapitány együttese – akárcsak idén januárban a férfi válogatott – a csoportkörben és továbbjutása esetén a középdöntőben is Újvidéken léphet pályára. Korábban úgy volt, hogy Hollandia rendezi az Eb-t, de nemrég visszaléptek, és a szerbek beugrottak.

A magyar válogatott a horvátok és a vb-bronzérmes spanyolok mellett ismét összekerült Németországgal, amellyel már a selejtezőben is azonos csoportban szerepelt. A kvartettből az első három helyezett kerül a középdöntőbe.

“Úgy vélem, kiegyenlített csoportba kerültünk az Európa-bajnokságon” – mondta Karl Erik Böhn, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

“A horvát, a német, a magyar és a spanyol együttes nagy harcot vív majd a továbbjutásért és a pontokért, véleményem szerint a négy csapat egymás elleni párharcaiban megjósolhatatlan a végeredmény. Mindegyik csoport erős, talán a B a leggyilkosabb, és az A valamennyivel könnyebbnek tűnik. Mi az 1. kalapból valószínűleg a leggyengébb horvátokat, míg a 4. kalapból a vb-bronzérmes spanyolokat, azaz a legerősebb válogatottat kaptuk.

Természetesen tovább akarunk jutni a csoportból, és pontokat vinni magunkkal a középdöntőbe. Ha legalább hat mérkőzést tudunk játszani az Eb-n, az remek teszt lesz a válogatottnak, lemérhetjük, hol is tartunk. A magyar a világ legjobb közönsége, így remélem, hogy Újvidéken szinte hazai pályán léphetünk pályára.”

A női kézilabda-Eb csoportbeosztása

A csoport (Belgrád): Norvégia, Ukrajna, Szerbia, Csehország
B csoport (Nis): Svédország, Franciaország, Dánia, Macedónia
C csoport (Újvidék): Horvátország, Németország, Magyarország, Spanyolország
D csoport (Versec): Románia, Montenegró, Oroszország, Izland

I-es középdöntő-csoport (A- és B-csoport továbbjutói): Belgrád
II-es középdöntő-csoport (C- és D-csoport továbbjutói): Újvidék
Elődöntők, helyosztók: Belgrád

Ajánlott videó

Olvasói sztorik