Sport

Az első négyben lehetnek Dombiék Londonban

szilárdi katalin (szilárdi katalin)
szilárdi katalin (szilárdi katalin)

A férfiaknál elsőnek harcolta ki az olimpiai szereplést a Dombi Rudolf-Kökény Roland páros a kajak-kenus küldöttségben. Edzőjük szerint keményen készülnek.

Szilárdi Katalin a felkészítője a férfi kajak 500 méteres versenyszámban éremesélyesnek kikiáltott egységnek. A szimpatikus páros – trénerük elmondása szerint – egyáltalán nem vett vissza a kvóta megszerzését követően.

Mennyire lepte meg, hogy elsők között harcolták ki a srácok az olimpiai szereplést?

Ez volt a célunk, hogy minél hamarabb kiharcoljuk, és egy olyan különbséggel nyerjünk, hogy az ellenfeleknek már nem legyen kedvük kijönni ellenünk Duisburgba, a világkupára. Ezt sikerült is elérni.

Mit lát rajtuk, azóta felszabadultabbak? Netán hátradőltek?

Semmiképpen nem dőltek hátra, nagyon keményen dolgoztunk az előző hetekben és Duisburg óta. Még tovább csiszoltuk a technikát, még egy kicsit az erejüket visszaszerezték, mert a válogató és Duisburg előtt már nem végeztünk erőfejlesztő munkát. Most újra volt erre időnk, és arra, hogy az állóképességet helyreállítsuk. Sajnos egy kis betegség nehezítette a felkészülésünket, megfázás, köhögés, ami lehetséges, hogy Duisburgból hazafelé jövet történt. Kemény lesz az Európa-bajnokság. Egy ilyen 3 perc 20 másodperces távon, ami 200 másodpercet jelent, ha valaki egy százalékot visszaesik, az két másodperces visszaesést eredményez. Ebbe épp belefér hat európai kajakpáros. Ott derül ki, hogy mit jelentett ez a betegség.

Mire lehetnek képesek a srácok az olimpián?

Úgy gondolom, az első négy hely valamelyikének a megszerzése reális cél. A legjobbat próbáljuk kihozni magunkból, élettanilag a leghelyesebb irambeosztást gyakoroljuk, szinten tartjuk az állóképességet, erőt, technikát. Az ellenfelek teljesítőképességén is múlik, ez mire lesz elég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik