Sport

Sportbiztonsági konferencia: egységes fellépés lenne a cél

Befejeződött Budapesten az öt látványcsapatsportág biztonsági szakembereinek, képviselőinek szervezett „Szövetségek a biztonságért" elnevezésű konferencia, melyen 11 előadás mellett interaktív konzultációkat is tartottak.

A szakmai fórumot a Magyar Olimpiai Bizottság társasági adókedvezményből (TAO) származó támogatásával, a Magyar Sporttudományi Társaság közreműködésével rendezték a budapesti Danubius Hotel Arénában.

A Magyar Olimpiai Bizottság sportszakmai főmunkatársa, dr. Bartha Csaba elmondta, a hazai jégkorong-, kézilabda-, kosárlabda-, labdarúgó- és vízilabda-szövetségek és a jelentősebb egyesületek képviselői, biztonsági igazgatói mind jelen voltak a magas színvonalú előadásokon; a rendezvényen hetven szakember vett részt, a két nap alatt összesen 11 előadás hangzott el a témában.

„Örvendetes, hogy minden TAO-s látványcsapatsportág képviseltette magát az eseményen. A konferencia eredménye az lehetne, ha a szövetségek képviselői és az egyesületek ügyvezetői, biztonsági szakemberei közösen lépnének fel és egységesen alkalmaznák azokat a törvénymódosításokat, melyek az elmúlt időszakban hatályba léptek” – összegzett a főszervező.

A MOB részéről Molnár Zoltán főtitkár és Szabó Bence sportigazgató még korábban egyeztetett az társaság vezetőivel közös konferenciák szervezésével kapcsolatban, a látványcsapatsportágakban érintett szakemberek továbbképzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik