Sport

Hamarosan indul az Ultrabalaton

ultrabalaton(960x640).jpg (ultrabalaton, )
ultrabalaton(960x640).jpg (ultrabalaton, )

Magyarország legkedveltebb tókerülő versenye, az Ultrabalaton június 30-án kezdődik, melyen 25 országból 2500 versenyző áll rajthoz.

Az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő 212 kilométeres versenyen egyénileg, kétnapos és non-stop csapatban, valamint biciklivel is lehetett nevezni. A hagyományokhoz híven a verseny idén is Tihanyból rajtol el, és ugyanitt ér véget másnap.

Akár futva… (Fotó: Honfy Márton)

A nevezett versenyzők idén összesen 90 ezer kilométert futnak, és 70 ezer kilométert tekernek le, amellyel közel 8 millió kalória ég el. Június 30-án reggel először az egyéni futók, kétfős csapatok és a kétnapos váltók rajtolnak el, akiket délután a non-stop váltó csapatok követnek majd. Az ünnepélyes eredményhirdetés vasárnap, 15:30 órakor lesz Tihanyban, a versenyközpontban.

…akár kerékpározva is teljesíthető a táv (Fotó: Honfy Márton)

Az útvonal idén is a tihanyi Belső-tótól indul és a Balaton felvidék legszebb részeit érintve, Keszthely irányába halad tovább a déli part felé, majd Balatonvilágosnál tér vissza az északi partra. Az érdeklődők további információkat találhatnak a versenyről az ultrabalaton.hu internetes oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik