Sport

Csapatmunka volt a Portugália elleni siker

Stefan Svitek, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a csapat agresszivitását dicsérte a szerdai mérkőzés után. A gárda jelenleg a harmadik az Eb-selejtezőben.

Amint arról írtunk, a magyar hölgyek a második félidei fantasztikus játékuknak köszönhetően kiütötték a luzitán gárdát az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Ezzel javított a csapat a mérlegén, ugyanis a mieink egy fehéroroszok elleni vereséggel indították a sorozatot.

Stefan Svitek, az együttes szövetségi kapitánya a boon.hu-nak értékelte a szerdai, miskolci összecsapást. A tréner elmondta, ugyan a második negyedben kicsit gyengébben teljesített a csapat, a jó értelemben vett agresszivitásnak köszönhetően végül meglett a magabiztos győzelem. Svitek külön kiemelte, hogy a győzelem a csapatmunkának volt köszönhető. A pályára lépők közül Czank kivételével mindenki szerzett legalább egy pontot, Nagy-Bujdosó egymaga 18-at, de Quigley 17, valamint Honti 11 pontja is nagyon kellett.

A mieink ezzel a selejtező harmadik helyén tanyáznak egy-egy győzelemmel és vereséggel, igaz, nagyon egyben van a mezőny, mindenki nyert már legalább egy összecsapást, így öt csapatból négynek is három pontja van, egyelőre csak a pontkülönbség rangsorol. Az élen Fehéroroszország áll, amely Izrael elleni győzelmével két találkozó után is hibátlan.

A magyar együttes legközelebb szombaton játszik Izraelben, majd június 27-én Ukrajna látogat Sopronba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik