Sport

Horvát légióst igazolt a Pick Szeged

Kétéves szerződést kötött a horvát válogatott Alen Blazeviccsel a bajnoki ezüstérmes kézilabdacsapat.

A 2 méter magas védekező-specialista a spanyol AD Ciudad de Guadalajara (14. lett a hispán pontvadászatban) együtteséből érkezik a kétszeres magyar bajnokhoz.

A magyar válogatott Balogh Zsolt és a szerb válogatott Marinko Kekezovic után a horvát válogatott Alen Blazevic a klub harmadik nyári szerzeménye. A játékos korábban szerepelt a Pick ellen az újszegedi csarnokban, négy éve a Gorenje Velenje színeiben.

“Amikor megkeresett a Pick Szeged, akkor nem sokat gondolkodtam az ajánlaton. Tudtam, hogy egy Bajnokok Ligájában induló csapat hív, nagy múltú klub szeretné ha őket erősíteném. Sokat beszélgettem a barátaimmal, akik elmondták, hogy a magyar bajnokság egyre erősebb, így mindenképpen jó döntés, hogy a Picket választom. Emlékszem a Pick elleni BL-meccsekre, a fantasztikus szegedi közönségre.

Honfitársammal, Antonio Pribaniccsal már beszéltem, csupa-csupa jót mesélt a Pick Szegedről, a városról. Ismerem Rajko Prodanovicsot is, és azt is tudom, hogy több magyar válogatott szerepel a Pickben. Elsőként Zubai Szabolcs neve ugrik be, őt remek beállósnak tartom, de a többiek is kiváló játékosok” – nyilatkozta a klub weboldalának Blazevic.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik