Sport

Sex Pistolst kell hallgatnia a királynőnek?

II_Erzsebet(960x640)(1).jpg (II. Erzsébet)
II_Erzsebet(960x640)(1).jpg (II. Erzsébet)

Nyilvánosságra hozták a 2012-es londoni olimpia nyitóceremóniájának előzetes dallistáját, melyen szerepel egy híres monarchiaellenes punksláger is.

Meglepetésre a Sex Pistols God save the Queen című száma is bekerült azok közé a dalok közé, melyek elhangozhatnak a 37 nap múlva kezdődő ötkarikás játékok megnyitó ünnepségén. A ceremóniát az a Danny Boyle rendezi majd, akinek nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Gettómilliomos vagy a Trainspotting.

Nem a punkklasszikus lenne az egyetlen ellentmondásos – a BBC által betiltott – szerzemény, kiválasztották ugyanis a Frankie Goes To Hollywood Relax című dalát is, ami 1984-es megjelenésekor túlságosan szókimondó szövegével csapta ki a biztosítékot.

Természetesen nemcsak botrányos számok csendülnek majd fel július 27-én este: a Beatles, a Rolling Stones, a Pink Floyd és David Bowie is képviselteti majd magát. A válogatáskor az utóbbi évtized popslágereiről sem feledkeztek meg: Amy Winehouse, Adele és a Sugababes nótája is hallható lesz a ceremónián. A hiphop és a rock szerelmesei sem lesznek majd csalódottak: előbbieknek Rizzle Kicks és Dizzee Rascal, utóbbiaknak pedig többek közt a Muse, az Oasis, a Radiohead, vagy éppen a Coldplay szerzeménye okozhat örömet. A Chris Martin vezette rockbanda rajongóit már az is lázban tartja, hogy a hírek szerint a zenekart kérték fel az olimpia dalának megírására.

A nagy nappal kapcsolatos információkat egyébként hétpecsétes titokként őrzik, annyi azonban már biztos, hogy Paul McCartneylesz a záróakkord az ötkarikás játékok nyitányán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik