Sport

Négy év utána újra női győztes a világbajnokságon

Az idei World Series of Poker szeniorok versenye Allyn Shulman győzelmével ért véget, mely négy év óta az első női bajnoki cím volt a sorozat történelmében.

A híres apa-fia pókeres páros, Jeff Shulman és Barry Shulman után a család női tagja is letette névjegyét a pókeres szakmában, a feleség Allyn Jaffrey Shulman az ezer dolláros szeniorok tornáján menetelt győzelemig – írja a Poker.hu.

Rekord számú mezőny gyűlt össze a Las Vegas-i World Series of Poker 29. versenyén, mely a népszerű szeniorok eseménye volt, és kizárólag 50 év feletti játékosok vehettek rajta részt.

A viszonylag gyors struktúrának köszönhetően már a harmadik napon elérték a döntő asztalt, amelyen a leghíresebb játékos az amerikai Team PokerStars profi, Dennis Phillips volt, aki ráadásul még a legtöbb zsetonnal is rendelkezett.

A finálé végül négy főnél félbeszakadt, ugyanis már jócskán túllépték az egy napra vonatkozó maximum 10 órás játékidőt, így a negyedik játéknapra tolódott a bajnoki cím sorsa.

A legesélyesebb továbbra is Phillips volt, de a nyakában lihegett Hoyt Corkins és Bob Phelps is, sőt a legkevesebb zsetonnal rendelkező Allyn Shulmant sem lehetett leírni.

Olyannyira nem, hogy Corkins és Phelps kiesése után már is a párbajban találta magát a hölgy játékos, ráadásul ekkor már előnnyel is várhatta a Heads Upot.

Az izgalmas véghajrában Phillips nem bírt női ellenfelével, aki A-T-el ment allin, Phillips A-6-al megadott, de a Q-T-2-5-J board tízes párt eredményezett Shulmannak, aki ezzel megnyerte a szeniorok tornáját.

Sőt Shulman négyéves átkot tört meg, ugyanis utoljára Vanessa Selbst tudott WSOP karkötőt nyerni, még 2008-ben lett a Pot Limit Omaha torna bajnoka.

Shulman győzelmével történelmet is írt, ugyanis ő és párja, Barry lettek az első házaspár, akik WSOP bajnoki címmel rendelkeznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik