Sport

Verhető ellenfelet kapott Fucsovics

A világranglista 68. helyén álló Tatsuma Itoval játszik majd Fucsovics Márton a ’s-Hertogenbosch-i tenisztorna első fordulójában.

Az ATP-világranglistán 554. pozíciót elfoglaló magyar fiú hatalmas bravúrt vitt véghez az elmúlt napokban. A 20 éves teniszező a selejtezőből indulva került életében először ATP-főtáblára. A 450 ezer dollár összdíjazású küzdelemsorozat kvalifikációjának során Riccardo Ghedint (291.), Christopher Kast (rangsorolatlan) és Nikola Mekticset (295.) is magabiztosan verte, s várhatta a vasárnap esti sorsolást, ahol David Ferrer (6.), a torna első számú kiemeltje mellett Leonardo Mayer (62.), Tatsuma Ito (68.), vagy Dmitry Tursunov (66.) lehetett volna az ellenfele.

A párosítás kedvez Fucsovics Mártonnak, hiszen az ellenféljelöltek közül a legalacsonyabban rangsoroltat kapta. A japán Ito nincs remek formában: legutóbbi négy tornáján mindössze egyszer sikerült meccset nyernie.

A mérkőzést hétfőn 16 óra 30 perckor kezdik.

Arn Gréta az Eastbourne-i torna selejtezőjének utolsó fordulójában a húsz éves brit Jane Windley ellen játszik, míg a vasárnap Birminghamben párosban torna győztes Babos Tímea kedden mérkőzik meg Lucie Safarovával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik