Sport

Ronaldo duplájával: portugál siker és továbbjutás

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

A portugál labdarúgó-válogatott fordított és nyert a vb-ezüstérmes holland csapat ellen a Európa-bajnokság B csoportjának vasárnapi fordulójában, s ezzel a negyeddöntőbe jutott.

A továbbjutás érdekében kétgólos győzelmi kényszerrel pályára lépő vb-ezüstérmes hollandok nagy lendülettel kezdték a találkozót, s próbálkozásaik hamar eredményre vezettek Van der Vaart lövése révén. Ezt követően viszont a vezetés mintha éppen őket zavarta volna meg, így a portugálok átvették a játék irányítását, noha a narancsmezeseknek ez az eredmény sem felelt meg.

A Ronaldo által vezetett portugálok sorra dolgozták ki a helyzeteket, a Real Madrid sztárja egy ízben a kapufát találta el, aztán a sokadjára már nem hibázott, így 1-1-es döntetlennel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A folytatásban az együttesek eleinte sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a biztonságra, így kevesebb lehetőség adódott, és az iram is visszaesett. Ahogy múlt az idő, úgy kellett egyre többet kockáztatniuk a hollandoknak, de fölényük meddőnek bizonyult, a portugálok gyors ellentámadásai sokkal veszélyesebbek voltak, s egy ilyen akció végén Ronaldo második találatával el is döntötte a meccs sorsát, egyúttal csapata továbbjutását.

A szeptemberben rajtoló világbajnoki selejtezősorozatban a magyarokkal azonos csoportban szereplő hollandok küzdöttek ugyan a becsületpontjukért, de csak kapufáig jutottak, így – meglepetésre – három vereséggel búcsúztak a kontinenstornától.

B csoport, 3. forduló:

Portugália-Hollandia 2-1 (1-1)
Harkiv, 35 ezer néző, v.: Rizzoli (olasz)

gólszerzők: Ronaldo (28., 74.), illetve Van der Vaart (11.)
sárga lap: Pereira (90.), illetve Willems (51.), Van Persie (69.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik