Sport

Már a Heat vezet az NBA nagydöntőjében

lebron james (lebron james)
lebron james (lebron james)

LeBron James újra győzelemre vezette a Miamit az Oklahoma City Thunder elleni fináléban a tengerentúli profi kosárlabdaligában.

A csapatok többnapos pihenő után folytatták a nagydöntői küzdelmeit, a két oklahomai mérkőzés után három zsinórban összecsapásra is Floridában kerül sor. Ha pedig szükséges, a hatodik és a hetedik találkozót újra a Thunder csarnokában rendezik majd.

Mivel a finálé második összecsapását a Miami nyerte, így Dwyane Wade-éknél elcsenték nyugati riválisuktól a pálya előnyt, melyet meg is akartak őrizni a harmadik találkozón. Ennek megfelelően jól kezdett a Miami, a Heat sziporkázott a meccs elején, azonban a második negyedre feljavult a Thunder, így csak egy pont volt a különbség a csapatok közt a nagyszünetben.

Fordulás után rákapcsolt az OKC, amely tíz ponttal is vezetett a harmadik 12 percben, azonban a negyedik felvonás elejére feljött a Miami és öles léptekkel haladt afelé, hogy előnybe kerüljön a párharcban. Az Oklahoma City mint már oly sokszor, ezúttal is felzárkózott az utolsó percekben, 90 másodperccel a vége előtt például megint csak egy pont volt a különbség a csapatok közt. A véghajrát aztán ismét a Heat bírta jobban, 91-85-re megnyerte az összecsapást és 2-1-re vezet a párharcban.

Két győzelemre a bajnoki gyűrűtől a Heat:

LeBron James 29 ponttal és 14 lepattanóval a mezőny legjobbja volt, de Wade 25 egysége, valamint Chris Bosh dupla-duplája (10 pont, 11 lepattanó) is nagyon kellett a floridai sikerhez. A túloldalon Kevin Durant 25 ponttal zárt.

Eredmény – NBA-nagydöntő, 3. mérkőzés

Miami Heat – Oklahoma City Thunder 91-85

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Miaminak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik