Sport

Ylon Schwartz győzedelmeskedett a H.O.R.S.E. tornán

Az egykori profi sakkozó, Ylon Schwartz megszerezte élete első WSOP győzelmét a világbajnokság H.O.R.S.E. számában.

A 42 éves Ylon Schwartz is felért a csúcsra, pályafutásának megkoronázásaként a világbajnokság legnehezebb számában, a vegyes játékok királyának számító H.O.R.S.E.-ban tudott győzedelmeskedni – írja a Poker.hu.

A HORSE egy vegyes játék, amelyet a Hold’em, Omaha Hi/Lo, Razz, Stud és az Eight or better alkotják, és bizonyos időközönként váltakozik, hogy épp melyik típust játsszák.

A torna nehézségének ellenére 889 játékos ült asztalokhoz a WSOP 27. eseményén, melyre a nevezési díj 1500 dollár volt, és amivel 1,2 millió dollárra nőtt a nyereményalap.

A finálé a harmadik napon alakult ki, amelynek a három legesélyesebb tagja épp a dobogó fokait bérelték ki maguknak.

A harmadik helyen végzett a brit Stephen Chidwick, a fiatal játékos remekül helyt állt a döntőben, végül 112 106 dollár lett az eredménye a fáradozásainak.

A párbajt a két legesélyesebb, a négyszeres WSOP bajnok David Chiu és a számos döntőbe bejutott, de még győzni egyszer sem tudó Ylon Schwartz játszhatták.

A Heads Upot Schwartz kezdhette meg előnyből, 5-1-hez arányban vezetett, amelyet már nem is adott ki kezéből, az utolsó parti Studban dőlt el, Schwartz dámapárral nyert Chiu besült sorhúzója ellen.

Schwartz egy karkötőt és 267 081 dollárt nyert, Chiu pedig a második helyéért 165 ezer dollárt tehetett zsebre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik