Sport

Öttusa ezüst és bronz Moszkvából

Kasza Róbert (Kasza Róbert)
Kasza Róbert (Kasza Róbert)

Kasza Róbert második, Demeter Bence pedig harmadik lett a Kreml Kupán, az öttusázók moszkvai nemzetközi versenyén.

A Magyar Öttusa Szövetség által Tóth Adrienn, a szombaton Moszkvában ezüstérmet nyert Kovács Sarolta és Marosi Ádám mellett londoni olimpiai  indulónak jelölt Kasza Róbert harmadik helyet érően 920 pontot vívott, majd második leggyorsabbként 1:59.44 perc alatt úszta le a 200 métert, egy verőhibával 1180 pontot szerzett lovaglásban.

Mindezek eredményeként az orosz Alekszandr Leszun és az utóbbi két olimpia győztese, Andrej Mojszejev mögött harmadikként vághatott neki a 3000 méteres, lövészetekkel megszakított futásnak. Ahogy a nap során korábban, úgy a kombinált számban is jó teljesítményt nyújtott, és egy helyet előrelépett. Kasza, aki a tavalyi Világkupa-döntő megnyerésével szerzett olimpiai kvótát, idény eleji térdműtétje után az első komoly sikerét aratta.

Demeter 880 pontos vívással ötödik volt az első szám után, aztán a hatodik leggyorsabban tempózott – 2:02.50 perc elteltével csapott a célba -, majd Kaszához hasonlóan 1180 ponttal teljesítette a lovas pályát. A zárószám előtt hatodik volt, a lövészetes futásban azonban a második legjobb eredményt érte el, ezzel jelentősen előrelépett, egy másodperccel ért Kasza mögött a célba.

Eredmény – Öttusa, Kreml Kupa, Moszkva

1. Alekszandr Leszun (orosz) 5804 pont

2. Kasza Róbert 5788

3. Demeter Bence 5784

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik