Sport

Hibrid Audi-uralom Le Mans-ban

audir18 (audir18)
audir18 (audir18)

Audi-triplával zárult a le mans-i 24 órás autóverseny, aKristensen, Capello, McNish trió második lett a Tréluyer, Fässler, Lotterer hármasfogat mögött.

Az már szombaton eldőlt, hogy a trónkövetelő Toyota hiába mutatott biztató formát, egy nagy és egy hihetetlen baleset miatt nem kaptak rá igazi esélyt, hogy megszorongassák a címvédőket.

Az éjjeli körözés alatt is történtek kisebb kicsúszások, kényszerű szerelések, a döntés, hogy az Audik közül melyik egységé lesz az abszolút győzelem, vasárnap délelőttre maradt.

A futamon a 48. születsénapját ünneplő, visszavonuló Rinaldo “Dindo” Capello lemaradt negyedik le mans-i sikeréről Allan McNish és Tom Kristensen társaként. Kristensenen ment el az esély, kanyarban próbelt előzni egy lassabb autót, de megpördült, falnak csapódott, az Audi R18-at szerelni kellett, ezzel pedig odalett a sansz.

Az Audi a tavalyi évhez hasonlóan szépen megkoreografálta a befutót, a célba az Andre Lotterer (német), Marcel Fassler (svájci), Benoit Treluyer (francia) vezette hibridhajtású Audi R18-as jött be “kézenfogva” a második Kristensen, Capello, McNish trió és a harmadik Jarvis, Bonanomi, Rockenfeller egység Audijával.

Eredmény – Le Mans-i 24 órás autóversenys, abszolút kategória

1. Audi R18 – Andre Lotterer (német), Marcel Fassler (svájci), Benoit Treluyer (francia) 378 kör

2. Audi R18 – Kristensen (dán), Capello (olasz), McNish (brit) 1 kör hátrány

3. Audi R18 – Jarvis (brit), Bonanomi (olasz), Rockenfeller (német) 3 kör hátrány


Videó: Anthony Davidson “műrepülése” a Toyotával

Ajánlott videó

Olvasói sztorik