Sport

Espargaro nyert a kicsiknél Silverstone-ban

espargaro (espargaro)
espargaro (espargaro)

A spanyol Pol Espargaro szerezte meg a győzelmet a Brit GP vasárnapi futamán a Moto2-ben, Reddinget és Marquezt megelőzve.

A Pons 40 HP Tuenti csapat versenyzője, Pol Espargaro nyerte a Brit GP-t a Moto2-es kategóriában, így második futamgyőzelmét szerezte.

A silverstone-i időmérőt is megnyerte a spanyol, így másnap ő indulhatott az élről. Bár a szombati napra változékony időjárás volt jellemző, a vasárnapi verseny végig száraz időben zajlott.

A rajtnál a két brit versenyző Bradley Smith és Scott Redding állt az élre, az első két körben még úgy tűnt, a végjátékban is ők lehetnek elöl. Redding az élre állt, Smith-t pedig egymás után Espargaró, Andrea Iannone és Marc Márquez is megelőzte. Az élen a korábban említett ötös bolyhoz még csatlakozott Simone Corsi és Claudio Corti.

Tíz körrel a vége előtt Espargaro már átvette a vezetést és sikerült kisebb előnyt is összeszednie a többiek előtt. Vele csak Redding és Márquez tudta tartani a lépést, a többiek tisztes távolságból figyelhették a dobogósok csatározásait.

Nem sokkal a vége előtt Espargaro már elhúzott az üldözőktől, és őt intettték le először a kockás zászlóval.

Eredmény – Gyorsasági motoros vb, Moto2, Brit GP, Silverstone

1. Pol Espargaro (spanyol, Kalex)

2. Scott Redding (brit, Kalex)

3. Marc Márquez (spanyol, Suter)

4. Andrea Iannone (olasz, Speed Up)

5. Simone Corsi (olasz, FTR)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik