Sport

Babos párosban tornagyőztes lett

babos-timea(210x140)(4).jpg (babos tímea, )
babos-timea(210x140)(4).jpg (babos tímea, )

Babos Tímea, oldalán Hszie Szu-vejjel megnyerte a birminghami női tenisztorna párosversenyét, a döntőben a világelső Huber, Raymond duót legyőzve.

A kínai Csang, Cseng páros visszalépése miatt játék nélkül döntőbe jutott Babos Tímea és Hszie Szu-vej óriási csatában győzte le a világelső, első kiemelt Liezel Huber, Lisa Raymond amerikai kettőst.

Az első játszmában is kiegyenlített küzdelem zajlott, végül Babosék 7-5-re nyertek. A második szett talán még nagyobb csatát hozott, 6-6 után jött a rövidítés, amit magabiztosan nyertek meg az amerikaiak.

A döntő rövidítésben 4-0-ra elúzott a magyar, tajvani duó, de a vilegelső páros ledolgozta a hátrányt, és meg sem álltak magyar (és tajvani) szempontból 4-8-ig. Azonban Babos és Hszie Szu-vej nem engedélyezett több pontot nekik, 10-8-ra megnyerték a rövidítést, ezzel diadalmaskodtak a rangos tornán.

„Nagyon, nagyon boldog vagyok, hogy ilyen páros ellen sikerült tornát nyernünk! Voltak nehezebb pillanatok a mérkőzésen, voltak ingadozások, de úgy gondolom, színvonalas döntőt láthatott a közönség – nyilatkozta a győzelem után Babos Tímea, aki úgy véli, a héten hozzászokott a füves pályához – A jövő héten Eastbourne-ben felszabadultan teniszezhetek, hiszen egyesben nincs veszítenivalóm Lucie Safarova ellen”.

Eredmény – WTA-torna, Birmingham (220 ezer dollár, fű), női páros

Döntő:

Babos Tímea, Hszie Szu-vej(magyar, tajvani)-Huber, Raymond (amerikai, 1.) 7-5, 6-7 (2-7), 10-8 – döntő rövidítés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik