Sport

Sofron heteken belül külföldre szerződhet

Sofron István, a magyar jégkorong-válogatott és a Sapa Fehérvár AV19 tehetsége Svédországban vagy a KHL-ben folytathatja. Sorsa heteken belül eldőlhet.

Hatalmas lehetőség előtt áll Sofron István, ugyanis a fiatal jégkorongozót két európai nagycsapat csábítja. Megkereste őt a svéd MoDo – itt játszik Hári János is -, illetve vinné a Kontinentális Hoki Liga (KHL) újonca, a HC Lev is.

A jegkorong.blog.hu cikke szerint a svéd gárda már hivatalosan is ajánlatot tett a szélsőért, így Sofron akár napokon belül az északi ország élvonalába, az Elitserienbe szerződhetne, azonban még kivár, hátha a Lev is bejelentkezik érte. A blognak a játékos elárulta, nem szeretne két szék közt a pad alá esni, így ügynökével úgy döntöttek, hogy a következő hetekben pont kerül az átigazolás végére.

Sofron közben a Sapa Fehérvárral alapozik, a hokis pedig úgy véli, a Székesfehérváron elvégzett kemény munkának köszönhetően bárhol is köt ki, nem lesz nehéz felvennie a ritmust.

Amennyiben létrejön bármelyik transzfer, úgy a finn Jokerit Helsinkit egy éve erősítő Hetényi Zoltán után Sofron lehet a második, aki felnőtt magyar csapatból igazolt erős, külföldi pontvadászatba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik