Sport

Joe Cassidy sztárokat legyőzve vált bajnokká

A fiatal amerikai Joe Cassidy többek közt Phil Ivey-t és Scotty Nguyent is legyőzve lett a World Series of Poker Omaha Hi/Lo bajnoka.

Hihetetlenül izgalmas véghajrát követően a legesélytelenebbnek tartott Joe Cassidy két élő legendát is megállítva vált a WSOP 24. versenyének bajnokává – írja a Poker.hu.

256 játékos adta le nevezését a World Series of Poker 24. tornájára, a háromezer dolláros Omaha Hi/Lo-ra. A nyereményalap 1 millió kétszázezer dollárt lett, a győztes közel 300 ezer dollárt tehetett zsebre.

A döntő asztal a harmadik játéknapon alakult ki, a fináléba jutott nyolc fő pedig igazi izgalmak elé nézett. A döntőben három játékos is nyert már WSOP karkötőt, közülük a legkevesebbel rendelkező Mike „The Mouth” Matusow búcsúzott elsőként.

Miután a szintén nagy esélyes Meng La is kiesett a negyedik helyen, már csak a Phil Ivey, Scotty Nguyen és Joe Cassidy alkotta trió küzdhetett meg a bajnoki címért.

Utóbbi kettő összesen 14 WSOP bajnoki címmel rendelkezik, ráadásul Cassidy előtt volt a legkevesebb zseton.

Az ifjú titán azonban meg tudta fordítani az állást, előbb a póker „Tiger Woods-ának” becézett Phil Iveyt búcsúztatta, majd a párbajban már nagy előnyből a piás Scotty Nguyent is felül tudta múlni.

Cassidy élete legnagyobb győzelmét aratva lett a szám világbajnoka, amely 294777 dollár pénznyereménnyel is járt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik