Sport

Akár 32 úszónk is mehet az olimpiára

uszas(1)(960x640).jpg (úszás, )
uszas(1)(960x640).jpg (úszás, )

Már 31 fős a londoni olimpián résztvevő magyar úszócsapat, és még eggyel nőhet ez a szám. A Budapest-bajnokság zárultával véget ért az idei nyári ötkarikás játékokra selejtező viadalok sorozata.

Az  úszóválogatott létszáma szombaton nőtt 31 fősre” – mondta el Kiss László szövetségi kapitány. A Komjádi uszodában próbálkozók közül az utolsó napon Kádas Viviennek sikerült megúsznia az olimpiai B szintet, méghozzá 200 m gyorson, így Joó Sára mellett ő lett a másik tartalék a 4×200 méteres női gyorsváltóban. „A nemzetközi szövetség a jövő héten véglegesíti a londoni indulók névsorát, és a 18 A szintesünk, továbbá Gercsák mellett 12 B szintes úszónk tekinthető biztos londoni szereplőnek, s hozzájuk jöhet 32. tagnak Szekeres Dorina, akinek az időeredménye még elég lehet ahhoz, hogy a FINA jóváhagyja az indulását.

A magyar olimpiai csapat legnagyobb sportági különítménye a miénk lesz” – hangsúlyozta Szabó Tünde, a Magyar Úszószövetség főtitkára. A csapathoz tartozik ugyanis a nyíltvízi úszók közül Gercsák Csaba is, míg Risztov Éva a 10 kilométeres maratoni szám mellett – 50 méteres uszodában – 400 és 800 méter gyorson is rajthoz áll a brit fővárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik