Sport

A magyar bokszoló Londonban virítana

Kate-Gyula(1)(960x640).jpg (káté gyula, szántó imre)
Kate-Gyula(1)(960x640).jpg (káté gyula, szántó imre)

Vállműtéte már a múlté, gőzerővel készül Londonra az aktívak között legeredményesebb amatőr magyar bokszoló, Káté Gyula.

A 64 kilós ökölvívónak már csak az olimpiai érem hiányzik gazdag gyűjteményéből, és a mindig ezer fokon égő sportoló élete formájában akar ringbe lépni az ötkarikás játékokon. Káté Gyula elárulta, klubedzője, Szántó Imre nagyon kemény feladatokkal terheli a felkészülés alatt.

„A csapottakat még nem húzom meg annyira, de mire szükségem lesz rájuk, nem lesz gond velük. Eddig többnyire alapozó jellegű edzéseket végeztünk, futottunk, erősítettünk, valamint a vállam miatt nekem még külön erőltetett gyógytornában is részem volt. Edzőm, Szántó Imre vámpír módjára szívja a véremet, de ezzel is csak arra ösztönöz, hogy mindent beleadjak, hiszen azt akarom, hogy a legjobb állapotomban és életem legjobb formájában léphessek ringbe Londonban” – fogalmazott Káté Gyula.

A bokszoló egyébként az elmúlt két hétben nem kesztyűzött, mert a Boxing One sorozat utolsó meccsén megsérült a bal kézfeje.

„Egyrészt nem volt nagy a baj, másrészt Öcsi bácsi szerint a legjobb gyógymód az ilyen sérülésekre, ha naponta többször körbefutom a tatai tavat, így örömmel jelentem, meggyógyultam, így hétfőtől már jöhetnek a szakmai tréningek, indulhat a boksz” – jelentette ki az öklöző.

„Rövidesen nyitunk egy pékséget, ahol a szokásos pékárun kívül cukrászsüteményeket és fagylaltot is árulunk majd. A többiek már el is neveztek Bagamérinek, és én erre azt mondtam, igen, legyen Bagaméri, aki a londoni olimpián a pofonját maga méri” – viccelődött Káté Gyula.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik