Sport

Szabálytalan spori, spanyol zenekar az írek ellen

Pedro Proenca (Pedro Proenca)
Pedro Proenca (Pedro Proenca)

A portugál Pedro Proenca játékvezető főszerepet vállalt egy spanyol támadásban, az ibériaiak pedig lemosták az íreket az Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.

Ahogyan arról írtunk, a spanyol labdarúgó-válogatott magabiztosan, 4-0-ra verte Írországot az Eb C csoportjában. Kétség sem férhetett hozzá, hogy melyik csapat nyeri a mérkőzést.

A 4. percben Fernando Torres szerezte meg a vezetést, ő később duplázott, de betalált David Silva és Fabregas is.

“Mindannyian örülünk, hogy megnyertük a találkozót, nem volt egyszerű. Az volt a célunk, hogy megtartsuk a labdát, és ez sikerült is, emellett 26-szor lőttünk kapura, ez nagyon fontos adat. A belső védőinkkel nagyon meg vagyok elégedve. A sokpasszos játék kedvez Torresnek, akit azért küldtünk kezdőként a pályára, hogy megmutassa, mit tud. Megmutatta” – így Vicente del Bosque, aki az írekről is ejtett pár szót.

“Nem mehetek el szó nélkül az írek és a drukkereik mellett. Példát mutatnak mindenkinek” – mondta a kapitány, aki szerint szó sincs arról, hogy döntetlenre mennének a horvátok ellen.

“Mivel korán gólt kaptunk, akárcsak a horvátok ellen, az előzetesen felvázolt taktikát kidobhattuk az ablakon. A középpályán akartunk erősek lenni, és esetlegesen támogatni elöl Robbie Keane-t. Csúnya hibákat követtünk el, amiket edzésen nem szoktunk. A spanyol válogatott olyan, mint egy zenekar. Sajnálom a drukkereinket, minden dicséretet megérdemelnek, mindig mögöttünk állnak. Az olaszok ellen nem tesszük fel a kezünket” – szomorkodott Giovanni Trapattoni, az írek mestere.

A második félidőben a portugál játékvezető, Pedro Proenca komikus jelenetsor részese volt, ugyanis fellökte az egyik ír játékost, amely után komoly spanyol helyzet alakult ki.

Akár sárgát is kaphatott volna magától, ehelyett továbbengedte a játékot. Hiába, a pálya tartozékáról beszélünk.

Videó: az említett eset:

Videó: a mérkőzés összefoglalója:

Eredmény – Európa-bajnokság, C csoport, 2. forduló

Spanyolország – Írország 4-0 (1-0)

Gdansk, 39 ezer néző, vezette: Proenca (portugál)

Spanyolország: Casillas – Piqué, Ramos, Arbeloa, Alba – Iniesta (Cazorla, 80.), Xavi, Xabi Alonso (Martinez, 65.) – Busquets, Silva, Torres (Fábregas, 73.). Vezetőedző: Vicente del Bosque

Írország: Given – St Ledger, Ward, O’Shea, Dunne – Whelan (Green, 80.), McGeady, Andrews, Duff (McClean, 78.) – Keane, Cox (Walters, 49.). Vezetőedző: Giovanni Trapattoni

Gólszerzők: Fernando Torres (4., 70.), David Silva (49.), Fabregas (83.)

Sárga lap: Xabi Alonso (54.), Javi Martinez (77.), illetve Robbie Keane (36.), Glenn Whelan (45.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik