Sport

Austin Scott a WSOP Pot Limit Omaha számának bajnoka

Tavaly még csak nyolcadik helyig jutott, idén viszont nem talált legyőzőre az amerikai Austin Scott a World Series of Poker Pot Limit Omaha számában.

A tavalyi döntőben nyolcadikként távozott a fiatal amerikai Austin Scott, idén viszont fel tudott érni a dobogó legtetejére a WSOP 3 ezer dolláros Pot Limit Omaha tornájánírja a Poker.hu.

Háromnapi küzdelmek után érték el a játékosok a kilencfős döntő asztalt a World Series of Poker 26. versenyén, a 3 ezer dollár nevezési díjú Pot Limit Omahán. Összesen 589 zsugás ült asztalokhoz, amivel a nyereményalap 1 millió 600 ezer dollárt lett.

Ezen a pénzmagon 62 játékos osztozott, a nevesebb pénzbeérők közt ott volt Erik Seidel, John Racener és Chino Rheem is.

A fináléba jutott kilenc kártyás közül a hatalmas előnnyel rendelkező fehérorosz Vadzim Kursevich neve csengett a legfényesebben, aki idén nyerni tudott már egy EPT főversenyt, mégpedig Deauville-ben.

Kursevich remek napot fogott ki, viszont szerencsétlen partiban összeakadt a második legtöbb zsetont birtokló, félelmetes agressziót diktáló Austin Scottal, akinek top szettjébe futott bele második legjobb szettel.

Innen a fehérorosz zsugás már nem tudott visszakapaszkodni, a harmadik helyet szerezte meg, a párbajba Scott mellett pedig a szintén amerikai, Brett Richey jutott be.

Richey-nek azonban elég kevés sansza akadt a győzelemre, 4-1-hez hátrányban állt, és nem is sikerült fordítani, az utolsó partiban a 8-6-2-Q lapok voltak fent az asztalon, amikor a turnnél a két játékos allin ment.

Scott T-7-6-4-et fordított, Richey K-Q-7-2 lapokat, amivel még hajszálnyi előnyben volt, viszont riverre egy ötös érkezett, így Scott sorral nyerte meg a partit, és lett egyben a szám bajnoka.

A fiatal amerikai zsugás 361797 dollárt nyert, és begyűjtötte élete első WSOP karkötőjét, Richey 223 492 dollárral vigasztalódott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik