Sport

A világ legerősebbjei Magyarországon

giants-live(1)(210x140)(1).jpg (giants live, )
giants-live(1)(210x140)(1).jpg (giants live, )

1988 óta nem volt példa arra, hogy Magyarország ilyen színvonalú erősember-viadalnak adjon otthont.

Június 17-én, minden túlzás nélkül mondhatjuk, óriások töltik majd meg az ország legnagyobb élményfürdőjét. A budapesti Ramada Resort Aquaworldben rendezik az idei Giants Live Erősember világbajnokság kvalifikációját, ahol a világ minden tájáról érkezett, 12 erős ember méri majd össze erejét.

A verseny tétje hatalmas: a győztes lehetőséget kap arra, hogy részt vegyen a World Strongest Man amerikai döntőjén, és megvívjon a legnagyobbakkal. A vasárnapi versenyen Németország, Hollandia, Dél-Afrika, Szlovákia, Finnország, Amerika és Nagy-Britannia legerősebbjei mellett hazánk is képviselteti magát, méghozzá rögtön két versenyzővel.

2010 legerősebb magyar embere, Hrozik Gábor mellett Nagy Ákos, súlyemelő junior világbajnok, profi erőemelő magyar bajnok, és a HSMA Magyarország 2. legerősebb embere küzd majd a győzelemért.

Már szinte minden izomkolosszus megérkezett, a pénteki sajtótájékoztatón pedig első ízben az irdatlan muszklikat is megmutatták. A nem mindennapi megmérettetés előtt, amelynek része a többi között a buszhúzás, a súly magasba dobás, a cipelés és a – világon egyedülálló – Ferrari-felhúzás, a nagyközönség is találkozhat a világ legerősebbjeivel: június 16-án, szombaton, a budapesti Vidámparkban mérlegelnek majd.

A verseny vasárnap lesz, a program a Ramada Resort előtt indul, nem kisebb attrakcióval, mint a buszhúzással: a versenyzők egy 16 tonnás turistabuszt vontatnak majd 25 méteren keresztül.

Videó: a tavalyi World Strongest Man verseny, a helyszín a londoni olimpián sok sportágnak otthont ExCel csarnok:

Giants Live Erősember világbajnoki selejtező, Budapest

14:30 – Buszhúzás
15:15 – A versenyzők bemutatása
15:30 – Viking nyomás
16:00 – Cipelős vegyes feladat
16:30 – Súly magasba dobás
17:15 – Ferrari-felhúzás
17:35 – Vegyes pakoló feladat 
18:10 – Eredményhirdetés

A versennyel kapcsolatban további részleteket ide kattintva talál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik