Sport

A toronymagas esélyes Nadal kiesett

Meglepetés született a Németországban zajló hallei tenisztornán, Kohlschreiber remek napot fogott ki a világranglista második Nadal ellen.

A hazai pályán versenyző Philipp Kohlschreiber kitűnő teljesítményt nyújtva, megérdemelten, ám talán váratlanul simán ejtette ki a spanyol Rafael Nadalt, már a második körben.

A Roland Garros hétfői győztese már a mérkőzés elején elvesztette az adogatását, így gyorsan 3-0-s hátrányba került. Ezután sem villogott túlságosan a spanyol, ami végül azt eredményezte, hogy az első szett 37 perc után 6-3-as német sikerrel zárult.

A német ezután nem kapcsolt lejjebb, továbbra is a legmagasabb szinten teniszezett, és ez nem tetszett Nadalnak. A második játszmát egyből azzal kezdte a spanyol, hogy elvette Kohlschreiber adogatását, amivel 2-1-re módosult Nadal javára az állás, ám ezt azonnal viszonozta a német, kiegyenlítve ezzel. A német ezután 4-3-ra tudott vezetni, és már nem engedte ki kezéből a győzelmet, 6-4-re megnyerte a második szettet, így kiejtette sokkal esélyesebb vetélytársát.

“Gratulálnom kell neki. Igazán jól játszott, nagyon agresszív volt, ma jobb volt nálam” – dicsérte Nadal a remeklő németet.

“Nagyon jól ment a játék, keveset hibáztam, színvonalas tenisz volt. Biztosan nem én voltam a favorit, de ma minden  összejött” – lelkesedett Kohlschreiber.

A német ellenfele a cseh Tomás Berdych és a német Tommy Haas mérkőzés győztese lesz majd.

A spanyol a vereség után hazatér Mallorcára, és ott piheni ki még a Roland Garros fáradalmait, ezután megkezdi a felkészülést Wimbledonra.

A jelenleg világranglista harmadik  Roger Federerakiről nemrég utcát neveztek el Halléban – továbbjutott az elődöntőbe, miután kétórás küzdelem után nehezen verte Milos Raonicot.

Eredmények, Gerry Weber Open, Halle, Németország, negyeddöntő:

Kohlschreiber (német, 8.) – Nadal (spanyol, 1.) 6:3, 6:4

Federer (svájci, 2.) – Raonic (kanadai, 5.) 6:7 (4-7), 6:4, 7:6 (7-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik