Sport

Rekordösszegért kelt el a magyar kosaras

simon balázs (simon balázs)
simon balázs (simon balázs)

Most már biztos: Simon Balázs, az Albacomp irányítója a bajnok Szolnoki Olaj kosárlabdacsapatánál folytatja tovább a pályafutását.

Két hete kapott szárnyra a szóbeszéd, miszerint az Albacomp irányítója, Simon Balázs távozik a klubtól és a Szolnoki Olajhoz igazol. Szerdán aztán hivatalosan is bejelentették a kosaras távozását az Albától – írja a BB1.hu szakportál.

„Simon Balázs másfél hete keresett meg azzal, hogy olyan ajánlatot tett neki a Szolnoki Olaj, amit ő a maga részéről elfogadott, annak ellenére, hogy a szerződése 2013 nyaráig érvényes nálunk. A játékos arra kért, hogy távozása feltételeiben egyezzünk meg a szolnoki vezetőkkel” – mondta a Fejér Megyei Hírlapnak Halm Rolland, az Albacomp ügyvezetője.

A Tisza-partiak olyan, hazánkban eddig még soha nem tapasztalt kivásárlási összeget ajánlottak fel, amelyet a fehérváriak elfogadtak. Simon jól járt, hiszen eddigi juttatásának több mint a dupláját kapja az új klubjánál a hírek szerint.

Távozási szándéka ezzel együtt hideg zuhanyként érte az Alba vezetőit, hiszen élő szerződése volt Simonnak, s azt szerették volna, hogy pályafutása után is maradjon a klubnál, és valamelyik vezetői posztot töltse be.

Simonon kívül egy másik kiváló kosarast is szerettek volna megszerezni a piros-feketék, ugyanis állítólag ajánlatot tettek a körmendi nagyágyúnak, Németh Istvánnak is.

Simon egyébként a távozó Obie Trottert helyettesíti majd, így nem lesz egyszerű a feladata. A váltás egyébként azért is meglepő, mert a Szolnok drukkereinek első számú célpontjai között szerepel az Albacomp.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik