Sport

Érdekérvényesítő szervezetbe tömörültek az F1-versenypályák

Forma-1 (Forma-1)
Forma-1 (Forma-1)

Nagyobb befolyást szeretnének a sportágat érintő döntésekre, ezért ernyőszervezetet alapítottak a Forma 1-ben szereplő versenypályák.

Genfben jegyezték be az újonnan létrehozott Forma-1-es Versenyrendezők Szervezete (Formula One Promoters Association – FOPA) nevű tömörülést. Az érdekérvényesítő csoport vezetője Ron Walker, aki egy személyben az Ausztrál Nagydíj elnöke is.

„Nem igazán volt közöttünk összhang korábban, de ez a szervezet lehetőséget biztosít arra, hogy ez megváltozzon. Rengeteg közös érdekünk van, és fontos, hogy hangot adjunk véleményünknek”–nyilatkozta a silverstone-i versenypálya elnöke, Neil England, a Brit Nagydíj helyszínéül szolgáló versenypálya ugyanis szintén csatlakozott a szervezethez.

A tervek szerint a FOPA hasonlóképp működik majd, mint a 2008-ban alakult Forma-1-es Csapatok Érdekvédelmi Szövetsége (Formula One Teams’ Association – FOTA). A FOTA részt vesz a 2012 végén lejáró, a csapatok részvétele mellett a televíziós jogdíjak és a versenydíjak szétosztását is rögzítő Concorde Agreement tárgyalásában, valamint a sportágat érintő szabálymódosítások előkészítésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik