Sport

Megtalálták Rakonczay szellemkenuját

rakonczay (rakonczay gábor, )
rakonczay (rakonczay gábor, )

Az Atlanti-óceánon megtalálták Vitézt, a tengeri kenut, amellyel Rakoncay Gábor végrehajtotta az elhíresült rekordevezést.

Új fejezet nyílhat a híres-hírhedt magyar óceánátkenuzás történetében.

A Kanári-szigetek és Antigua között rekordgyorsasággal átkenuzó Rakonczay Gábor útjával kapcsolatban elég sok volt a rejtély, a magyar sportember technikai meghibásodás miatt hetekig nem volt elérhető utazás közben, majd a többek szerint vitorlázásra is alkalmas, így nem hiteles tengeri kenu hazavontatás közben leszakadt és eltűnt az Atlanti-óceánon.

Most új információ került nyilvánosságra a “szellemkenuval” kapcsolatban, amelyet az expedíció után nem sokkal váratlanul válásukat bejelentő Rakonczay házaspár női tagja, Viktória osztott meg a Facebookon.

Megtalálták Vitézt, az óceáni kenut

Rakonczay Viktória levele: “Az elmúlt hétvégén óriási hírt kaptunk: Az Észak-atlanti-óceánon egy jacht észlelte Vitézt, az óceáni kenut! A koordinátákat feljegyezték az időponttal együtt, ennek alapján ki lehet számolni a hajó sodródási irányát és sebességét, ahhoz képest, ahonnan elveszett. A jacht sajnos a viharos körülmények között nem közelítette meg a kenut, a kapitány nem vállalta a felelősséget, hogy valaki átmenjen és kötélre vegye, de a koordinátákkal nagyon sokat segítettek nekünk.

Mivel a sodródás miatt minden perc számít, Gábor a hír hallatára minden elfoglaltságát félretéve azonnal az utazásra koncentrált. Ma reggel megérkezett az azori-szigeteki Hortába, bérelt egy motoros hajót, és jelen pillanatban már kint is van a vízen, és két tengerésszel átfésülik a területet, ahol a számítások szerint a kenu lehet.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik