Sport

Cseh győzelem a görögök ellen

A cseh válogatott kedden 2-1-re legyőzte a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában a görög csapatot, amely így nehéz helyzetből várja a folytatást.

Csehország:
———–
Cech – Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky – Hübschman, Plasil – Jiracek, Rosicky (Kolar a szünetben, Rajtoral 90.), Pilar – Baros (Pekhart, 64.)

Görögország:
————
Halkiasz (Szifakisz, 23.) – Toroszidisz, Kacuranisz, K. Papadopulosz, Holebasz – Fotakisz (Gekasz a szünetben), Maniatisz, Karagunisz – Szalpingidisz, Szamarasz, Fortunisz (Mitroglu 71.)

A 3. percben Jiracek lépett ki középen egy remek kiugratással, rávezette Halkiaszra, és a bal alsó sarokba lőtt, a labda a kapus kezét is érintette. A 6 percben Gebre Selassie futott el a jobb oldalon az alapvonalig, középre adását a görög kapus nem érte el, és az érkező Pilar közelről bevetődve a hálóba továbbított.

53. perc: egy előreívelésre Cech jött ki a kapujából, gyengén belepaskolt a labdába, majd ütközött Sivokkal, Gekasz pedig az üres kapuba passzolt.

A első fordulóban az oroszoktól a nyitókörben kikapó – azaz „az életükért küzdő” – csehek óriási iramban kezdték a találkozót, a görögök pedig láthatóan nem voltak felkészülve a rohamokra, így Michal Bílek együttese már a hatodik percben két góllal vezetett. A visszafogott görög csapat – amelyben a súlyos sérülést szenvedett Avram Papadopuloszt és a kiállítása miatt eltiltott Szokratesz Papasztopuloszt kellett pótolni – 40 percen át kapura sem rúgott, és összesen egy lesgólra futotta erejéből az első félidőben.

Szünet után egy óriási védelmi hibát kihasználva szépítettek a görögök, a váratlan gól után pedig kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. Fernando Santos tanítványai elszántan rohamoztak, és mezőnyfölényre tettek szert, de csak elvétve jelentettek veszélyt elöl, így nehéz helyzetből – két meccsen szerzett egy ponttal – várják a folytatást. A három ponttal álló csehek legutóbb 1982 márciusában győzték le Görögországot.

(fotó: origo.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik