Sport

Bővült a magyar kontingens

Hendlein Roland távozása után máris bővült az Albacomp Fehérvár játékos kerete, a 22 esztendős Medve Máté igazolt a kék-fehérekhez.

Egy nappal az után, hogy Hendlein Roland Kaposvárra szerződéséről számoltunk be újabb átigazolási hírt, illetve szerződéshosszabbítást jelentett be az Albacomp Fehérvár.

A jövő szezonban is – tehát egy évig biztosan – a csapatot erősíti a rutinos, sok csatát megélt Bódi Ferenc, melléje, pedig a korábban a Paksi Atomerőmű, majd a Kaposvári KK, és a legutóbb a Jászberényi KSE-ben pattogtató Medve Máté került.

Medve a 2006-07-es idényben a Honvéd NBI/B-s csapatában játszott, onnan került Paksra, ahol három idényt húzott le, majd egy-egy évig szerepelt Kaposváron, illetve Jászberényben. A még mindig nagyon fiatal a 195 centiméter magas játékos egyaránt bevethető az 1-es, a 2-es, illetve a 3-as posztokon is. Kétéves kontraktust kötött vele a fehérvári egyesület.

– Medvét azért hozzuk, mert irányítóként is bevethető fiatal játékos, aki megoldhatja az egyes poszton az első számú csere feladatát. Közismert, hogy Hendlein Kaposvárra távozott, így nagy szükség van magyar játékosokra. Medve a fiatal, Bódi a rutinos vonalhoz tartozik, mindkettő hasznos lehet a jövő évi csapatban. – mondja Braniszlav Dzunics az Albacomp Fehérvár vezetőedzője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik