Sport

Az olimpiára készül a dopping miatt eltiltott veterán

David Millar (david millar, )
David Millar (david millar, )

Sokak nagy meglepetésére a 35 esztendős, korábban két évre eltiltott David Millar is ott van a brit kerékpáros válogatott bő keretében.

Nagy-Britannia korábban keményen fellépett a doppingon ért sportolók ellen és, ha bebizonyosodott róluk vétségük, akkor örökre eltiltotta őket az olimpiától. Ennek fényében a sprinter Dwain Chambers és az országúti kerékpáros David Millar sem vehetett részt korábban ötkarikás játékokon.

Április végén aztán a nemzetközi Sportdöntőbíróság eltörölte a Brit Olimpiai Bizottság (BOA) szabályát, így Millarék előtt megnyílt az út Londonba. Nos, papíron a 35 esztendős skótnak így nagy esélye nyílt ott lenni az idei játékokon, ugyanis beválogatták a britek országúti kerékpáros bő, nyolcfős keretébe. Az már egy másik kérdés, hogy a szakma szerint ő is benne lesz abban a háromban, akik végül lecsúsznak a londoni olimpiáról.

Millart 2004-ben EPO használata miatt tiltották el két évre.

Ütős kis csapatot állított össze a brit kapitány, ugyanis Millar mellett olyan nevek vannak rajta a bő listán, mint Mark Cavendish, Bradley Wiggins, Steve Cummings, Chris Froome, Jeremy Hunt, Ian Stannard és Ben Swift.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik