Sport

A Thundernél az előny a nagydöntőben

oklahoma city thunder (oklahoma city thunder, )
oklahoma city thunder (oklahoma city thunder, )

Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) nagydöntőjének első mérkőzésén az Oklahoma City Thunder legyőzte a Miamit.

Hosszú, fárasztó menetelésen van túl mindkét csapat. Az Oklahoma a fináléba kerülésért a rájátszás első körében 4-0-ra kiütötte a bajnok Dallas Maverickset, majd a Los Angeles Lakers volt a szenvedő alanya a Thunder hadjáratának. A főcsoportdöntőben azonban az esélyesebbnek tartott San Antonio Spurs is fejet hajtott Duranték előtt.

A Miami Heat kezdésnek a New York Knickst intézte el, majd az Indiana Pacerst.  A keleti fináléban jött a legnagyobb falat, a Boston Celtics, végül LeBron James remeklésének köszönhetően a sírből, 3-2-es vesztett állásból hozták vissza a párharcot.

A finálé első mérkőzését a vendég Heat kezdte jobban, ugyanis tíz, majd tizenegypontos előnyt is szereztek a Thunderrel szemben. A hazaiak azonban szépen lassan kozmetikáztak a hátrányukon, és az első félidő végére már csak hét volt közte.

Sőt, a nagyszünet után már csak négy, mivel Durant triplája utat talált magának a gyűrűbe fél perccel a harmadik harmad kezdése után.

Először a harmadik etap közepén tudott egyenlíteni az Oklahoma, akkor Sefolosha duplájával 60-60 állt az eredményjelzőn, és a játékrész végén, 16 másodperccel az utolsó harmad előtt – a mérkőzésen először – át is vették a vezetést.

A záró etapban már nem adta ki a kezéből a győzelmet a Thunder, előbb nyolc, majd tíz ponttal is mentek, végül tizenegy lett közte: 105-94.

A meccs legjobb dobója Kevin Durant volt, aki 36 pontig és 8 lepattanóig jutott, de a hazaiak részéről dupla-duplát ért el Russel Westbrook a maga 27 pontjával és 11 asszisztjával. A Miami legjobbja LeBron James volt szerda hajnalban, 30 pont és 9 lepattanó fűződik a nevéhez.

A nagydöntő második mérkőzését magyar idő szerint pénteken hajnalban rendezik, Oklahomában.

Eredmény – NBA, nagydöntő, 1. mérkőzés
Oklahoma City Thunder – Miami Heat 105-94 (22-29, 25-25, 29-17, 31-21)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó döntő állása: 1-0 a Thunder javára.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik