Sport

Utolsó rohamra indulnak úszóink

cseh-lászló (ingyenes, cseh lászló, )
cseh-lászló (ingyenes, cseh lászló, )

Az úszók Budapest-bajnoksága szerdától szombatig tart, jelentőségét növeli, hogy az olimpiai részvételre jogosító indulási szint ezen teljesíthető utoljára.

Kapcsolódó cikkek

“Az Amerikában készülő Hosszú Katinka kivételével a teljes hazai élvonal indul, bár az A szintet már korábban elérők többnyire csak egy-egy nap állnak majd rajthoz, mivel rajtuk már nincs eredménykényszer” – mondta Kiss László szövetségi kapitány a viadallal kapcsolatban.

“Ők inkább számukra idegen számokban próbálják ki ezúttal magukat, de akad, aki így is végigússza az “étlapot.” Annál fontosabb ez a bajnokság a kvalifikációt még nem szerzetteknek, különösen annak fényében, hogy mind a hat váltónk indulhat a londoni olimpián. A Komjádi uszodában a stafétákba is keresünk tagokat, de a tartalék szerepének kiérdemléséhez is nagyon jól kell teljesíteni, így aztán további A és főképpen B szintek elérése a cél” – folytatta a szakember.

A magyar úszók közül eddig tizennyolcan úszták meg az erősebbik időt, ők mind londoni olimpiai résztvevők, és hozzájuk csatlakozhatnak azok a B szintes versenyzők, akiket a hazai szövetség jelöl, és akiknek a nevezését a FINA, a nemzetközi szövetség is elfogadja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik