Sport

A vb-pontverseny éllovasa marad a Yamahánál

jorge lorenzo (jorge lorenzo, )
jorge lorenzo (jorge lorenzo, )

A Yamaha gyári csapata megerősítette, a spanyol Jorge Lorenzo a híresztelések ellenére marad, mi több, további két évre aláírt.

A MotoGP-ben szereplő Yamaha Factory Racing Team további két évvel meghosszabbította Jorge Lorenzo szerződését, így 2013-ban és 2014-ben is a hangvillásokat erősíti.

A szezon végén több nagynevű motorosnak is lejár a szerződése, a regnáló világbajnok Casey Stoner ráadásul bejelentette visszavonulásást, nem meglepő, hogy elkezdődtek a találgatások, vajon ki hol fog versenyezni a következő idényben.

Stoner korábban azt nyilatkozta, szívesen látná a Honda nyergében Jorge Lorenzót az ő helyén. Ezután többször pletykáltak arról, a Repsol Honda megkereste Lorenzót, ám most a Yamaha elejét vette a találgatásoknak, és kedd reggel bejelentette: a spanyol marad, még legalább két évig.

Lorenzo 2008-ban csatlakozott a Yamahához, első évében rögtön negyedikként zárt az összetettben, amivel kiérdemelte az Év Újonca címet. A következő idényben második lett, 2010-ben pedig megszerezte első világbajnoki címét a csúcskategóriában. Tavaly szintén ezústöt ért szereplése, Casey Stoner letaszította a trónról.

Idén az első öt futamból hármat nyert a spanyol, így legnagyobb riválisa előtt máris 20 pont előnnyel vezet a világbajnoki pontversenyben. Lorenzo így kommentálta a szerződéshosszabbítást:

“Rendkívül boldog vagyok, hogy még két éven keresztül a Yamahát képviselhetem. Mindent megtettek, hogy maradjak, szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik szerepet játszottak ebben. Szeretek velük dolgozni, már a kezdetektől fogva családtagként kezeltek. Ez számomra mindig is elsődleges volt, szóval örülök a szerződéshosszabbításnak. Most már nyugodtan koncentrálhatok a világbajnokságra, és igyekszem meghálálni a bizalmat”.

A Yamaha ügyvezető igazgatója, Lin Jarvis elmondta, ez remek hír a Yamahának:

“Nagyszerű, hogy Jorge marad, hiszen már az első négy évében fantasztikus dolgokat vitt véghez, 2010-ben pedig vb–címet ünnepelhetett. Idén is vezeti a bajnokságot, az első öt futamból hármat nyert, a másik kettőn pedig második lett, azt hiszem, nincs miről beszélni”.

Az új szerződéssel tehát tovább folytatódhat a Yamaha és Lorenzo remek együttműködése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik