Sport

Nadal hetedszer győztes a Roland Garroson

Rafael Nadal (rafael nadal, )
Rafael Nadal (rafael nadal, )

A spanyol klasszis hétfőn folytatta remek játékát a párizsi Grand Slam torna döntőjében, és Djokovicot legyőzve történelmet írt.

Vasárnap kezdődött, de az eső miatt hétfőn ért véget a férfi egyes döntője a Roland Garroson. Az már az első nap alkalmával kiderült, hogy a Párizsban korábban hat alkalommal győzedelmeskedő Rafael Nadal bombaformában van.

A címvédő az első játszmát 6-4-re, a másodikat 6-3 nyerte, a harmadikban Novak Djokovic 6-2-vel szépített, a negyedikben pedig a szerb teniszező vezetett 2-1-re, amikor a versenybíró döntése nyomán ismét megállt a játék a Roland Garroson.

A francia nyílt bajnokságon legutóbb 1973-ban nem tudták vasárnap lebonyolítani a férfi egyes fináléját: akkor is az eső miatt történt halasztás, és a román Ilie Nastase csak kedden győzte le a jugoszláv Niki Pilicet.

Nos, Nadal az első kiemelt ellen úgy folytatta a negyedik játszmát, hogy bár kiélezett küzdelem folyt a salakon, nem volt kérdés, ki nyerje a 2012-es döntőt. Djokovic, akinek így még nem jött össze a győzelem a Grand Slamen, furcsa mérkőzéseket vívott idén a francia nyílt teniszbajnokságon: Tsonga ellen négy meccslabdáról fordított, Federert lemosta, most pedig meg kellett hajolnia a legjobb salakklasszis előtt.

Ezzel Rafael Nadal minden idők legeredményesebb játékosa lett a francia nyílt teniszbajnokságon, hiszen korábban senki sem nyerte meg hétszer a Roland Garrost.

Eredmény – Roland Garros, férfi egyes, döntő
Rafael Nadal (spanyol, 2.) – Novak Djokovic (szerb, 1.) 6-4, 6-3, 2-6, 7-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik