Sport

Kovács Saci az év menedzserét választotta

Új taggal bővült a Felix-promotion sportmenedzser-iroda csapata: a hét végén junior Európa-bajnoki címet szerző öttusázó Kovács Sarolta úgy döntött, hogy még az olimpia előtt szerződést köt az irodával.

Vajon miért van szüksége egy amatőr sportág lényegében amatőr sportolónőjének sztármenedzserre? Talán éppen azért, mert amatőr… Ha a sportágából adódóan nem foglalkoznak vele kiemelten, akkor a feje tetejére is állhat, nem fog foglalkozni vele a média. „Még sohasem volt menedzserem, s mivel az öttusa most éppen nincs annyira reflektorfényben, különösen örülök ennek a lehetőségnek. Berki Krisztiánnal is beszéltem, ő is biztatott, csupa jó dolgot mondott róluk, meg hát másoktól is hallottam, hogy nagyon profi az iroda, ezért azonnal csatlakoztam” – mondta Kovács Sarolta, aki ezekben a hetekben természetesen száz százalékig az olimpiai felkészülésre koncentrál.

Hamarosan kihirdetik a csapatot, és ha benne lesz – csodálkoznánk, ha nem lenne induló -, akkor 21 évesen elutazhat élete első olimpiájára. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány döntésének megkönnyítése érdekében Kovács Sarolta a hét végén junior Európa-bajnoki címet szerzett: „Mindennap az olimpiával fekszem és kelek, a falamon kint van Londonról egy poszter, aztán ott a kedvenc lovamról is egy fotó, és persze érmek, kupák, hogy emlékeztessenek, még egy nappal közelebb vagyunk, még egy olyan nap kezdődik, amelyen tehetek azért, hogy ott legyek az olimpián” – adott ízelítőt az olimpiára készülő versenyzők elhivatottságáról az Alba Volán öttusázónője.

S hogy miért éppen Kovács Saroltát karolta fel a menedzser? „Az irodánk hosszú távon gondolkodik, és Saci pontosan beleillik a koncepciónkba.Ő nemcsak Londonba juthat ki, hanem Rióba is, és még az azt követő olimpiára is. Az eddigi eredményei meggyőzőek, jól kommunikál, és nem mellesleg nagyon csinos, ami egy sportmenedzser-iroda számára ideális kombináció” – adott magyarázatot a döntés hátteréről Rácz Félix.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik