Sport

Ilyen még nem volt a magyar sportban!

kiss-laszlo(210x140)(1).jpg (kiss lászló, )
kiss-laszlo(210x140)(1).jpg (kiss lászló, )

A női vegyesváltó is rajtengedélyt kapott a nemzetközi szövetségtől (FINA), így mind a hat váltószámban lesz magyar szereplő a londoni olimpián.

Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hogy hétfő délelőtt érkezett meg a Magyar Úszó Szövetségbe (MÚSZ) a FINA (Nemzetközi Úszó Szövetség) friss döntéséről a kedvező hír, miszerint a női vegyesváltó is zöld utat kapott Londonra. Mindez azt jelenti, hogy sporttörténeti csúcs született. Még sosem állhatott fél tucat magyar úszóváltó rajtköre egyazon olimpián.

“Vélhetően visszalépés történt” – mondta Kiss László magyarázatul, merthogy eredendően a 4×100-as női vegyesváltó nem indulhatott volna Londonban, szemben a többivel, amely mind – így a három férfistaféta, továbbá a 4×200 és a 4×100 méteres női gyorsváltó is – kiharcolta a részvételt.

“Hogy milyen összeállítású négyeseket indítunk, illetve hogy ki lesz váltónként a két tartalék, arról később dönt a MÚSZ” – ismételte meg a kapitány múlt heti közlését, hozzátéve, hogy a kép az e heti Budapest-bajnokság után tisztul le, mivel ez a viadal lesz az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomása. Az “alanyi jogú” öt váltóból a női 4×200-as gyorsváltó a tavalyi, sanghaji világbajnokságon elért ötödik helyével eleve olimpiai résztvevővé vált, s mellé jött a május végi, debreceni Európa-bajnokságon produkált időeredményeinek köszönhetően a további négy – illetve öt – staféta.

Kiss László szerint azzal, hogy mind a hat váltó londoni utazó lett, a korábban gondoltnál is nagyobb létszámú lehet a magyar úszócsapat: “A FINA kedvező döntésével szinte biztos, hogy 29 versenyzővel számolhatunk” – nyilatkozott a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik