Sport

Az Eb az úr!

Bár az időjárás csúfot űz a szurkolókból, azért még van remény, hogy esőmentes estéket töltsenek el a foci drukkerek a győri kivetítő helyeken. Merthogy van ilyen, nem is egy!

16 csapat részvételével, június 8-án indult útjára az idei labdarúgó Európa Bajnokság. A kontinens viadalra szinte minden országban óriási izgalommal készültek, még hazánkban is, annak ellenére, hogy a magyar csapat sajnos nem kvalifikálta magát a derbire. De sportos nemzet vagyunk és ez Győrről még inkább elmondható, így nem csoda, hogy városunk is Eb lázban ég. Ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy több helyszínen is kivetítőn keresztül követhetjük nyomon az eseményeket.

A Megyeháza téren egymást érik a padok és a székek, a pavilonban pedig hideg sört mérnek. Nem is olyan messze a belvárostól, kellemes környezetben, az Aranyparton is van lehetőség a közös szurkolásra, itt a terület üzemeltetője, Szarvas Zoltán egy 20 négyzetméteres kivetítővel csábítja a drukkereket a szórakozóhely szomszédságába. De emellett számos kis vendéglátós is kiírja a hirdető táblájára, hogy aznap éppen milyen meccset adnak élőben. Nem véletlen a kocsmárosok lelkesedése, ilyenkor ugyanis becslések szerint 20-30 százalékos forgalomnövekedést is elkönyvelhetnek.

Az Eb menetrendjében egyébként a következő időpontok vannak bejegyezve: június 21-én a selejtezők után kezdődnek a negyeddöntők, majd június 27-én az elődöntőkkel folytatódik a meccs sorozat, végül július 1-jén a két legjobbnak bizonyuló csapat vívja meg utolsó harcát Kijevben, a 20.45-kor kezdődő viadalon. Az aranycsapat pedig átveheti azt a 7,6 kilógrammot nyomó Henri Delaunay-kupát, melyet elsőként 4 évvel ezelőtt, a spanyolok emelhettek a magasba, és amelyet 30.700 euróból készítetett el az UEFA.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik