Sport

Nem lesz ott az olimpián a röplabda egyik nagyhatalma

Röplabda (Röplabda)
Röplabda (Röplabda)

A német férfi röplabda-válogatott lehet ott a Londoni Olimpián, miután három győzelemmel a Kubaiak előtt végeztek a mindent eldöntő berlini négyes döntőben.

Az olimpiai selejtező rájátszásában Kuba, Csehország, India és Németország péntek óta folyó körmeccses harca ért véget vasárnap a német fővárosban.

Az első játéknapon Németország Indiát, míg Kuba a cseheket verte magabiztosan. Szombaton Csehország India ellen szépítette 1-1-re mutatóját, míg a világranglistán 13. németek óriási erőfeszítéseket mozgatva döntő szettben gyűrték le 20-18-ra a röplabdás világhatalomnak számító, 5. helyen rangsorolt, 2010-ben világbajnok kubaiakat.

A vasárnapi záró körben Kuba hozta a kötelezőt Indiával szemben, ám a németek sem inogtak meg, s 3-1-re verték a cseh válogatottat.

Három győzelmével történelme során mindössze negyedszerre jutott ki az ötkarikás játékokra Németország férfi röplabda-válogatottja. A 2008-as pekingi olimpia előtt legutóbb az 1972-es müncheni versenyre sikerült kvalifikálniuk magukat a németeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik