Sport

Sarapova teljessé tette Grand Slam-kollekcióját

sarapova (sarapova, )
sarapova (sarapova, )

Az orosz Marija Sarapova két szettben legyőzte az olasz Sara Erranit a francia nyílt teniszbajnokság női egyesének döntőjében.

Az élete első Grand Slam-döntőjét játszó, pénteken Roberta Vinci oldalán párosban bajnoki címet nyert Sara Errani mérsékelt eséllyel szállt szembe a jövő hetet már világelsőként kezdő Marija Sarapovával.

Az első szettet Sarapova 6-3-ra megnyerte, a másodikat pedig egy lehengerlő brékkel kezdte. Párizs egén közben gyülekeztek a felhők, de az eső ezúttal nem eredt el.

Errani becsülettel küzdött a jelentős ütőerőt képviselő Sarapova ellen, aki az olasz okos játékát is hatástalanította, és kettős brékelőnyben érkezett a második szett hajrájához.

Errani még ekkor sem adta fel, és elvette ellenfele adogatását, Sarapova azonban ugyanezt tette a következő Errani-szervánál, és adogathatott a meccsért.

Sikerrel tette, bár két meccslabdája elment, a harmadiknál Errani labdája a hálóban kötött ki, ezzel Sarapova győzött a Roland Garroson, ezzel már mind a négy Grand Slam-tornán diadalmaskodni tudott.

A második helyezettnek járó kupát először Sarapovának akarta adatni a párizsi műsorközlő, Errani humoránál volt, és gyorsan megünnepeltette magát, mint “győztes”.

A trófeákat egy nagy előd, Szeles Mónika adta át.

Eredmény – Roland Garros, női egyes, döntő
Marija Sarapova (orosz, 2.)-Sara Errani (olasz, 21.) 6-3, 6-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik