Sport

Hetedik meccs dönt keleten

lebron james (lebron james)
lebron james (lebron james)

A Miami Heat magabiztos győzelmet aratott Bostonban, a tengerentúli kosárliga főcsoportdöntőjében, így 3-3-ra mentette a párharcot.

Az elmúlt meccseken mutatott játék alapján pedig azt lehetett hinni, hogy a Celtics simán lesöpri a Miamit a hatodik összecsapáson. Ehelyett a 2-0-val kezdő, azonban a folytatásban zsinórban három meccset elbukó Heat felállt a padlóról, és saját kezébe vette a sorsát.

Ugyanis remek kezdést követően, a péntek hajnali találkozó első negyedében már 10 ponttal is megléptek LeBron Jamesék, majd ezt a különbséget megtartották az első szünetig. A következő etapban változott valamennyit a játék képe, de a hazaiak erejéből annyira futotta, hogy tartsák a lépést a vendégekkel: fordítani már nem sikerült.

Az 55-42-es félidő után ismét belehúzott a Heat, 15 is volt is már közte, majd egy kisebb hullámvölgy után megint felülkerekedtek a bostoni alakulaton, és végül 98-79-re nyertek.

A mérkőzés legjobbja LeBron James volt, aki bámulatos dupla-duplát ért el: 45 pontot és 15 lepattanót (!) vállalt. Beszédes adat, hogy mögött a második legeredményesebb a bostoni Rajon Rondo volt, aki 21 pontot pakolt az eredményjelzőre.

A párharc állása így 3-3-ra módosult, és a hetedik meccs dönt majd arról, melyik klub lesz a nagydöntőben az Oklahoma City Thunder ellenfele.

Eredmény – NBA, főcsoportdöntő, 6. mérkőzés
Boston Celtics – Miami Heat 79-98 (16-26, 26-29, 19-19, 18-24)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik