Sport

Bolt előbb vetélytársát, majd egy hölgyet nyomott le

A világcsúcstartó jamaicai Usain Bolt óriási csatában győzte le honfitársát, Asafa Powellt férfi 100 méteren az atléták Gyémánt Liga-sorozatának ötödik állomásán.

Oslóban már a zárószám előtti bemutatáson gondoskodott arról Bolt, hogy mindeni róla beszéljen, ugyanis bokszolós stílusban szórakoztatta saját magát, és a nézőket is.

A futására sem lehet panasz, igaz, az utolsó 15 méteren dőlt csak el, hogy a két kiváló sprinter közül melyik halad át elskőként a célvonalon: 9.79 másodperces eredménnyel végül Bolt megverte Powellt.

Azonban nem volt ennyi elég a világcsúcstartónak, a levezetésnél az egyik rendező hölgyet, aki egy virágcsokrot akart a futó kezébe nyomni majdnem felborította, végül csak nagy nehézségek árán tudta megakadályozni, hogy a szőke lány elessen.

Női 100 gáton a világbajnok, ausztrál Sally Paerson már az előfutamban 12.59 mp-et futott, a döntőben pedig még jobb volt, s 12.49 mp-cel beállította ranglistavezető idejét. Mögötte az amerikai Kristi Castlin 12.56-os egyéni csúccsal lett második.

A világ idei legjobbjával, 47.92 mp-cel nyerte a férfi 400 m gátat a Puerto Ricó-i Javier Culson, aki nagyon magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt, melyben a vb-címvédő brit David Greene (48.98 mp) csak a negyedik lett.

Világranglista-vezető eredmény született női 3000 m akadályon és férfi gerelyhajításban is: előbbit a kenyai Milcah Chemos 9:07.14 perces kenyai csúccsal, utóbbit pedig a cseh Vitezslav Vesely 88,11 méteres egyéni rekorddal nyert meg.

Bolt emlékezetes sprintje:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik